Julge naine tõmbab tähelepanu olulisele teemale, mis puudutab meid kõiki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jessica Walsh jagas teistega oma lugusid sellest, kuidas naist on seksuaalselt rünnatud, kuidas ta põdes depressiooni ja võitles toitumishäirega. Oma lugusid jagades mõistis naine, et ta pole nende muredega üksi ja nüüd julgustab ta teisigi oma lugusid rääkima.

Walsh tegi algust projektiga «Let's Talk About Mental Health», mis koosneb veebilehest ja Instagrami kontost. Projekti raames tahetakse kokku koguda nende inimeste lood, kel on esinenud vaimse tervise probleeme, alates ärevusest ja paanikahoogudest kuni depressiooni ning suitsiidimõteteni, edastab Huff Post.

Walsh tegutseb ise New Yorgis disainerina. Ta sai inspiratsiooni antud projekti tegemiseks sellest, kui tegi koostöös ühe teise disaineriga 12-osalise seriaali «12 Kinds of Kindness». Seriaali idee seisnes selles, et Walsh ja tema kolleeg tegid 12 sammu selle suunas, et olla «paremad ja empaatilisemad inimesed». Walsh rääkis seriaalis palju oma minevikust ja ka seda, kuidas teda keskkoolis seksuaalselt rünnati. Ta varjas juhtunut lähedaste eest, sest tundis häbi. 

Rünnaku tõttu hakkas teda kimbutama ärevus ja ka toitumisega oli probleeme. Walsh meenutab, et neid lugusid jagades tundis ta end üsna närviliselt, aga samas oli kogu see protsess tema jaoks «väga teraapiline». Temaga võtsid ühendust inimesed, kes olid sarnaseid asju läbi elanud ja selgus, et paljude isiklikud lood on tema lugudega väga ühtemoodi. 

Saadud vastukajast ajendatult tegigi naine algust projektiga, mis ärgitab kõiki rääkima vaimsest tervisest. Projekti veebilehele saab kirjutada oma loo. Walsh ise on vaimse tervise kohta öelnud nii: «Kas pole veider, et see on aktsepteeritav, kui ma lähen jõusaali, et oma keha tugevamaks muuta, või hambaarsti juurde, et oma hammaste eest hoolt kanda, aga kui ma lähen terapeudi juurde, et oma vaimu eest hoolitseda, siis sellele vaadatakse viltu?»

Ta loodab, et tema loodud veebileht on inimestele abiks ja aitab murda tekkinud tõekspidamisi. «Ma tõesti usun, et mida rohkem me räägime oma ebakindlustest, hirmudest ja raskustest, seda enam me mõistame, et need on levinud probleemid,» lausus Walsh Huff Postile. «Tihtilugu on meie hirmud ja ebakindlused universaalsed. Raskusi ei tasu häbeneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles