Mis on banaanipiim?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Alternatiivsed piimad on saanud väga popiks. Ilmselt oled kuulnud näiteks mandli-, kaera- ja riisipiimast, vahest neid isegi maitsnud. Nüüd on valik veelgi laiem, sest trendikaks on saanud ka banaanipiim.

Banaanipiima on väga lihtne ise teha. Vaja on vaid kannmiksrit, vett ja banaani, õpetab Pure Wow.

Lõika banaan tükkideks ja pane umbes 240 ml veega kannmikserisse. Sega suurel kiirusel, kuni mass muutub ühtlaselt kreemjaks. Banaanipiima paksust saad soovi järgi reguleerida vee lisamisega. 

Nagu me teame, on banaanis palju kaaliumi. Lisaks on selles B6-vitamiini ja pektiini, mis hoiab kõhtu pikalt täis ja mõjub hästi seedimisele. Banaanipiima soovitatakse juua enne treeningut, sest see aitab ühtlustada veresuhkrutaset ja annab kõvasti energiat. Pealegi on see 100 protsenti vegan.

Banaanipiima saab kasutada toitudes nii nagu tavalist piima. Proovi seda hommikusöögihelvestega, pudrus, smuutides või joo magusa vahepalana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles