Miks ei tasuks kohvi juua liiga vara hommikul?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled kohviaustaja, siis ilmselt tahad hommikul ärgates esimese asjana nautida kohvi ergutavat aroomi ja maitset. Tegelikult ei tasuks kohvi hommikul liiga vara juua.

Teadlased tegid kindlaks, et kui inimese tavaline päev on selline, et ta töötab kella 9-17, siis ei tasuks kohvi juua enne kella 9.30. Kui tarbid kohvi sellest kellaajast varem, siis ei saa sa kofeiinist õiget «laksu» kätte, kirjutab Good Housekeeping.

Nimelt selgus uuringutest, et ühe olulise hormooni, kortisooli, tase on haripunktis kella 8-9 paiku. Kortisool on tuntud stressihormoonina, kuid lisaks sellele on kortisooli ülesandeks kontrollida ka veresuhkru taset. 

Kui jood kohvi liiga varakult, siis ilmselt tahad üsna pea uue tassi järele minna, sest sa ei saanud kohvilt sellist tõuget, mida ootasid. Mõistlik oleks oma kohvijoomisharjumusi muuta – joo esimene tass tavapärasest hiljem – või vaheta kohv tee vastu, kui oled hakanud kohvi liiga palju tarbima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles