Ema kiire mõtlemine aitas kaitsta poega pedofiili eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Anonüümseks jääda sooviv ema tahtis teisi lapsevanemaid hoiatada ja jagas oma lugu sellest, kuidas tal õnnestus oma poega pedofiili eest kaitsta. 

Ema jälgib hoolikalt, mida tema 10-aastane poeg internetis ja sotsiaalmeedias teeb. Ta on poja erinevad kontod ühendanud oma e-postiaadressiga ja iga kord, kui poeg saab kelleltki sõbrasoovi, sõnumi vms, saab ema sellest teate oma meilile, kirjutab Good Housekeeping.

Kuigi tavaliselt pole emal põhjust poja pärast muret tunda, muutis üks kontaktisoov teda ärevaks. Tema pojaga võttis suhtlusrakenduse Kik vahendusel üks 30-aastane meesterahvas. Ema otsustas, et suhtleb mehega poja asemel.

«Ta ütles, et on 30. Ma vastasin, et olen 10. Ta ütles, et talle see sobib, ja uuris edasi, et kus ma elan. Ta küsis, kas ma tahaksin temaga kokku saada. Ta pakkus välja, et võiksime koos kinno minna või midagi muud lõbusat teha,» meenutab ema.

Mees saatis poisile endast alasti pilte ja väitis, et armastab poissi. «Ta tahtis mu pojaga seksida, hoolimata sellest, et mu poeg on kõigest 10-aastane. Ta ütles, et tahaks Skype'i vahendusel suhelda, ta tahtis mu poja keha näha,» rääkis ema šokeerivast kogemusest. Ta on veendunud, et kui ta poleks sekkunud, siis ta oleks võinud oma pojast ilma jääda.

Ema teavitas asjast politseid ja mehega lepiti kokku kohtumine ühes bensiinijaamas. Politsei arreteeris Lance Kyeri, kes hiljem tunnistas, et see polnud ainuke poiss, kellele ta seksuaalse sisuga sõnumeid saatis. 

Kuigi ema tunneb kergendust, et suutis oma poja päästa, tahaks ta siiski teisi vanemaid hoiatada: «Pöörake oma lastele tähelepanu ja pange tähele, millega nad tegelevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles