Seitse viisi, kuidas kiiresti kaloreid põletada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainevahetuse kiirust aitavad tõsta lihtsad nipid.

FoxNews.com pakkus välja üheksa viisi, kuidas kiiresti kaloreid põletada.

Vee joomine takistab vedelikupuuduse tekkimist, viimane aga aeglustab ainevahetust. Vedelikupuuduses inimesed ajavad tihtipeale janu näljaga segamini ning saavad söömisel seega ebavajalikke kaloreid.

Vahepalad aitavad toidukordadel ülesöömist vältida. Kuid näksid peaks kindlasti tervislikud olema. Vali toitaineterikkad palad.

Stress võib viia lihaste lõtvumise ja ainevahetuse aeglustumiseni. Seega proovi mõningaid jooga harjutusi, et vähendada elus ette tulevaid pingeid.

Uuringute järgi aitab C-vitamiin rasvu põletada. Manusatada võiks vähemalt 75 milligrammi toidukorra kohta. Näiteks pool greipi sisaldab 44 milligrammi C-vitamiini. Enamik C-vitamiini rikkaid puuvilju sisaldavad ka kiudaineid, mis samuti kalorite põletamisel abiks on.

Kui jõusaalis käimist ei harrasta, siis saab kaloreid põletada igapäeva rutiini juures. Kontoris töötades kasuta lifti asemel treppi. Viimasega kulutad kaks korda enam kaloreid kui ühegi teise tegevusega. Kui istud päev läbi laua taga, siis liigu vahepeal ringi.

Huumor on põhiline. Naermine tõstab ainevahetuse kiirust ja põletab vähemalt kümme kalorit.

Uuringud on näidanud, et rohelise tee joomine pärast treeningut kiirendab rasvade põlemist, parandab insuliini tundlikkust ja glükoosi taluvust - vähemalt noortel tervetel meestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles