Kelmikad kaeraküpsised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RAMA

120 g toasooja Rama küpsetusmargariini

1,75 dl (100 g) heledat pruuni suhkrut

1 dl (80 g) suhkrut

1 muna + 4 sl vett

1,5 tl küpsetuspulbrit + 0,5 tl soola

2 dl (100 g) jahu

2 tl vanillsuhkrut

6 dl (240 g) kaerahelbeid

1–1,5 dl rosinaid ja/või kuivatatud jõhvikaid

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta margariin suhkrutega heledaks ning kohevaks.

Klopi hulka muna ja vesi. Sõelu kokku küpsetuspulber, sool ja jahu.

Lisa see koos ülejäänud ainetega vahu hulka. Sega ühtlaseks tainaks.

Võta lusikaga Kreeka pähkli suurused portsud ning veereta peopesas pallikesteks.

Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nii et pallikeste vahele jääb 5 cm ruumi. Vajuta kahvliga pisut lamedamaks.

Küpseta umbes 18 minutit ning jahuta siis paar minutit plaadil. Alles seejärel libista pallid koos paberiga restile või lauale tahenema.

www.facebook.com/minukook

Copy

Märksõnad

Tagasi üles