11 nõuannet, kuidas öösel paremini magada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla oled lugenud, et maailma kõige edukamad inimesed ärkavad hommikuti väga varakult üles, et võimalikult palju ära teha. See ei tähenda, et nad läheksid õhtul varem magama – nad on harjunud sellise rütmiga, et nad magavadki öösiti vähe, ent nad magavad siiski hästi. Kuidas?

Pole kuigi lihtne olla töökas, kui sa oled kõigest mõne tunni maganud. Business Insider pani kirja mõned lihtsad nõuanded, kuidas öösel paremini magada.

1. Sea sisse kindel unegraafik: mine õhtul kindlal ajal magama ja ärka hommikuti samuti kindlal ajal. Pea sellest rutiinist kinni ja tunned end hommikuti palju paremini.

2. Tee enne voodisse minekut midagi rahulikku. Ära tee kuni hiliste tundideni tööd. Lase kehal lõõgastuda ja rahuneda. Veeda vähemalt 30 minutit enne uneaega raamatut või ajalehte lugedes. 

3. Hoia oma magamistoast eemal kõiksugu ekraanid. Need vaid segavad sind ega lase kuigi sügavalt magada.

4. Veendu, et toatemperatuur oleks pigem jahe. Ideaalis võiks magada ruumis, kus õhutemperatuur on 15–18 kraadi.

5. Kirjuta oma probleemid üles ja pea päevikut. Muretsemine võib ööund häirida, seega kirjuta oma mured üles ja lase kõik endast enne magamaminekut välja.

6. Harjuta mediteerimist. See puhastab mõtteid ja aitab keskenduda praegusele hetkele.

7. Kuula loodushelisid. 

8. Ära joo õhtuti jooke, mis sisaldavad kofeiini, jäta need hommikuks. Kofeiin võib sind mõjutada kuni 14 tundi pärast selle tarbimist.

9. Kirjuta täna üles asjad, mis sa homme pead ära tegema. Mõned inimesed mõtlevad tegemata asjadele siis, kui nad üritavad magama jääda. Tegele nende asjadega enne uneaega ja sul on palju kergem uinuda.

10. Magamistuba olgu vaid magamise jaoks, ära tee seal tööd ega vaata telerit. Aju peaks magamistuba seostama vaid magamise ja puhkamisega.

11. Tee kindlaks, mitu tundi und sa vajad. Mõned ettevõtjad väidavad, et neile piisab vaid 4-5 tunnist ööunest. Inimesed on aga erinevad. Mine õhtul kindlal ajal magama ja ära pane hommikuks äratuskella, siis saad teada, mitut tundi su keha magamiseks vajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles