Õnneliku paarisuhte neli saladust

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Kõigil õnnelikel paaridel on väikesi saladusi ja tegevusi, mida kõik teevad ühtemoodi ning mis aitavad suhtel tugevana püsida ka aastate möödudes. See võib paista mingi maagiana, aga tegelikult pole mängus võlukunst. Mis on õnneliku paarisuhte lihtsad saladused?

  1. Suudelge alati hüvastijätuks. Tundub imelihtne, aga kallima suudlemine ja talle head aega ütlemine on väga oluline. Olgu sul nii kiire kui tahes, võta selleks lihtsaks žestiks aega. See igapäevane armas traditsioon näitab, kui väga sa oma partnerit hindad, kirjutab Bright Side. Lisaks muule annab see toreda alguse päevale.
  2. Leidke iga päev aega rääkimiseks. See on hea suhte alustala. Küsi kallimalt, kuidas ta päev läks, räägi talle enda omast. Nii tunnete, et jagate omavahel argihetki ka siis, kui füüsiliselt koos pole. Aja jooksul paljud paarid unustavad rääkimise olulisuse ning ei tea, kui oluline see nende suhte tervise heaks on. Ära ignoreeri oma partnerit, ära lükka vestlemist homsesse. Tee seda juba täna.
  3. Ärge lõpetage üksteisele sõnadega armastuse avaldamist. Fraas «ma armastan sind» ei kaota iial väärtust. Neil sõnadel on sama tähtsus ka kolmkümne aasta pikkuse abielu järel. Suhte jooksul inimesed kogevad ikka ebakindlushetki – et nad ei ole enam atraktiivsed või partnerile piisavad. Kergelt võib tunduda, et armutuli on kustunud, kui kõik on muutunud rutiiniks. Säästa kallimat neist negatiivsetest mõtetest lihtslt selle abil, et ütled talle, kui väga sa teda armastad.
  4. Jätkake teineteise üllatamist. See ei tähenda, et partnerile peab pidevalt kalleid kingitusi ostma või iga päev restorani viima. Teise meeldivalt üllatamine võib olla ootamatu suudlus ning talle ütlemine, kui õnnelikuks ta sind teeb. Ka väikseim üllatus võib suhtesse särtsu tuua.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles