Psühholoogid: eksiga sõbrutsemine on halb mõte

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

On inimesi, kel õnnestub paarisuhe lõpetada väärikalt ning eksiga sõbraks jääda. Samas teame me kõik, et vana suppi üles ei soojenda ning seda kinnitavad tegelikult ka suhteeksperdid ja psühholoogid.

Atwood ütleb, et see pole küll otseselt vale, aga võib olla emotsionaalselt väga kurnav. «Sõbraks jäämine takistab sul kaotust korralikult läbi elamast ning vaid pehmendab lahkumineku lööki,» selgitab Atwood. See teeb edasi liikumise keeruliseks, te olete jätkuvalt teineteisest mingil määral sõltuvad ning võite nii samu haavatud tundeid pidevalt läbi elada.

«Sulle võib tunduda, et ta on inimene, keda sa tunned paremini kui kedagi teist,» vahendab Higher Perspective Atwoodi sõnu. «Ja isegi, kui teil pole enam omavahel seksuaalset tõmmet, võid sa siiski igatseda jagatud intiimsust, mis teil kunagi oli.»

Psühholoog Juliana Breines kinnitab, et eksiga sõpradeks jäämine toob sageli kaasa haavatud tunded, armukadeduse ja ärevuse.

Muidugi ei ole inimsuhete puhul ühest retsepti, mis kõigi kohta samamoodi kehtiks, aga suhteekspert Lindsay Kriger kinnitab omalt pooltki, et sõbraks jäämine on peaaegu võimatu. Parim on kustutada eksi telefoninumber, Facebookis blokk peale lüüa ja edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles