Aktiivsusmonitor salvestas kurva hetke, mil kallim jättis mehe maha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koby Sotol oli hiljuti üsna kurb päev ja tal on andmed, mis seda tõestavad. Tema kallim, kellega mees oli kuu aega koos olnud, jättis ta maha. Hiljem oma aktiivsusmonitori andmeid vaadates avastas Soto, et see täpne hetk on andmetesse salvestatud.

Aktiivsusmonitori Fitbit andmetest selgub, kuidas reageeris mehe süda sellele, kui kallim otsustas suhte lõpetada. 28-aastane Soto jagas pilti Fitbiti väljavõttest oma Twitteris ja nüüdseks on see jõudnud nii mõnegi välisportaali uudistesse, edastab Mashable.

Soto sõnas, et tal polnud aimugi, et tema postitus võib nii palju tähelepanu saada. Ta arvas, et see võib mõnele inimesele huvi pakkuda, aga ta ei uskunud, et see huvitab tuhandeid.

Ta ostis Fitbiti aktiivsusmonitori selleks, et oma treeningutel silma peal hoida, ent selgub, et Fitbit salvestab palju enamat kui vaid treeninguid. «Kui ma esimest korda seda märkasin, siis ma olin šokis. Mõnes mõttes oli see ka naljakas, sest ma ei arvanud, et monitor mind sel hetkel jälgib,» ütles mees.

Soto sõnul on see esimene kord, kui aktiivsusmonitor on salvestanud tema emotsionaalset traumat. «Ma olen ennegi suhetes olnud ja eelmised lahkuminekud on mulle palju hullemalt mõjunud, kuid siis ma ei kasutanud veel Fitbiti.»

Kuna Fitbit arvas, et mees tegi sel hetkel trenni, kuvab monitor, et mees kulutas sel raskel hetkel väga palju kilokaloreid. «Ma olen üsna emotsionaalne tüüp, seega kui mind jäetakse maha, siis ma olen pidevalt pahas tujus ja stressis,» rääkis Soto.

Mashable näitas Soto aktiivsusmonitorist tehtud kuvatõmmist dr Brad McKayle, kes ütles, et see on täiesti normaalne reageering lahkuminekule.

«Huvitav on näha lahkuminekut reaalselt mõõdetuna ja arvudes, mitte lihtsalt rääkida oma tunnetest,» ütles Soto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles