Mitut Austraalia haiglat süüdistatakse imikute segiajamises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sünnitama minnes muretseb peagi emaks saav naine ilmselt nii mõnegi asja pärast, aga kui paljud naised mõtlevad sellele, kas neile antakse pärast sünnitust ikka õige laps?

Yahoo! Newsi andmetel süüdistatakse mitut Austraalia haiglat just nimelt selles, et nad on emadele andnud valed imikud. Hiljuti avalikkuse ette jõudnud andmetest paljastub, et nelja aasta jooksul on seitsmele emale antud vale imik.

Õnneks ei lahkunud ükski ema vale lapsega haiglast – iga juhtumi puhul oli nii, et emadele anti imetamiseks vale laps. Selleks ajaks, kui pere hakkas haiglast lahkuma, suudeti segadus lahendada.

22-aastane Stefanie Phillips, kes sünnitas eelmisel aastal Gosfordi haiglas, sõnas, et haigla personal teavitas teda, et tema imik anti kogemata valele emale imetamiseks. «See oli minu jaoks suur üllatus. Ma olin just esimest korda emaks saanud, ma ei osanud sellises olukorras käituda,» meenutas naine.

Kõik juhtumid on aset leidnud New South Walesi osariigis. Osariigi tervishoiuminister Jillian Skinner sõnas, et sellised juhtumid on õnneks «väga haruldased». Kuigi ema võib rinnapiimaga imikule edasi anda teatud haigusi, selgitas Skinner, et kui taoline eksimus on päevavalgele tulnud, siis on kohe võetud vajalikud proovid ja rinnapiima testitud. Skinner lisas, et emadele pakutakse ka nõustamist, kui vale lapse imetamine on neile psühholoogilist traumat tekitanud.

Igal aastal sünnib New South Walesi osariigi haiglates peaaegu 100 000 last ja Skinner väitis, et laste segiajamise vältimiseks jälgitakse «rangeid reegleid».

Mõned inimesed soovivad, et avalikustatakse täpsemaid andmeid selle kohta, millistes haiglates on need eksimused aset leidnud, kuid haiglad pole sellega veel nõustunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles