Pidevad uinumisraskused? Õpeta end uinuma 60 sekundiga

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Paljud inimesed ei saa piisavalt magada. Sageli on neil raskusi uinumisega: raske on maha rahuneda, lõõgastuda ja uinuda. Dr Andrew Weil lubab, et tema tehnikat kasutades võite uinuda juba 60 sekundiga.

Dr Andrew Weil uurib meditatsiooni ja hingamist ning seda, kuidas need meie elu mõjutavad. Ta soovitab proovida harjutust, mida nimetatakse 4-7-8. Tegemist on hingamistehnikaga, mis leevendab stressi ja aitab inimestel uinuda.

Kuidas seda teha?

Esiteks suru oma keeleots ülemiste esihammaste taha ning hoia see seal terve harjutuse aja. Hinga vaikselt läbi oma nina sisse, loe neljani. Hoia hinge kinni ja loe seitsmeni. Seejärel hinga tugevalt läbi suu välja, lugedes samal ajal kaheksani. Korda harjutust neli korda.

Weil soovitab hingamisharjutust teha vähemalt kaks korda päevas, aga mitte rohkem kui neli hingamistsüklit korraga. Pärast paari kuud harjutamist on Weili sõnul hea proovida kasutada tehnikat kindlates olukordades – kui keegi sind ärritab, kui sul on taltsutamatu nälg (ja soovid piiri pidada) ning muidugi ka uinumiseks. Juba pärast kolme kuud regulaarset harjutamist toimuvad kehas suured muutused: see alandab vererõhku, aeglustab südamerütmi, parandab seedimist ning on võimas relv ärevuse vastu.

Vaata lähemalt, mida dr Weil tehnika kohta räägib:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles