Martin Perens: kõik mehed on mölakad

Martin Perens
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Perens.
Martin Perens. Foto: Sander Ilvest

Minu meelest naised süüdistavad mehi pidevalt! Mehed teevad kõike valesti – veedavad liiga palju aega sõpradega, ei pööra naisele piisavalt tähelepanu, mängivad, joovad või töötavad liiga palju.

Olen mõelnud, milline see mitte-mölakas-mees üldse on: mees, kes teenib rämedalt pappi ja tulistab iga päev komplimente, on mittesuitsetav superkokk ja koristamise maailmameister. Mehel olgu vägev karjäär, superšikk garderoob ja keha, mis näitab, et ta veedab iga päev tunde jõusaalis. Ja kõige selle juures olgu tal naise jaoks alati aega. Lihtne, kas pole?

Naiste jaoks on alandav olla asi, aga mulle tundub, et nad on sellega päris hästi kohanenud. Ning mees peaks justkui kogu aeg maksma selle eest, et see ilus asi tal olemas on. Võib-olla just hirmust maksja kaotada pingutavad naised oma välimuse pärast muretsemisega üle. Appi, kas mul on ikka ideaalne kehakaal, rinnad, tagumik, juuksed, meik? Aga igal mehel on erinevad ideaalid ja kõigile ei saagi meeldida. Pidevalt küsitakse meeste käest: kas ma olen liiga paks? Äkki mu rinnad on liiga väikesed? Reaalsus on väga lihtne: kui see mees on sinu kõrval, nii et sul on üldse võimalus tema käest kõiki neid asju küsida, siis sa oled tema silmis perfektne!

Mehed võivad näida külmad ja kalgid, kuid tegelikult tahavad nad täpselt samamoodi nagu naisedki hellust, turvatunnet, tähelepanu, mõistmist ja vahel mõne tunnustava sõna. Vaevalt ükski mees asjaga koos elada soovib, otsitakse inimest, keda saab armastada ja usaldada. Usaldus on kõigi suhete alus, aga seda ei saa nupust käivitada, see tuleb välja teenida. Paraku pole keegi suutnud mind üllatada – kui tunnen, et ei saa usaldada, siis pole ka põhjust olnud.

Ise võiks ka ju üritada hea paista, aga milleks? Parem olen täiesti aus ja selline nagu olen – olgu või mölakas. Ja üllatus küll – see on päris hea tunne. Vähemasti hea stardipositsioon edaspidi ootusi ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles