Kuidas valida õigeid lumespordiriideid?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dare2b lumelauapüksid
Dare2b lumelauapüksid Foto: Matkasport

Matkaspordi poodidest võib leida riideid igaks aastaajaks, kinnitab poe kategooriajuht Eda Kallast.

 «Universaalsuse tagab kihiline riietumisstiil – kõige alla kehast higi eemaleviiv pikk pesu, kehasoojenduseks fliisjakk või külmema ilma korral õhuke sulejope(vest) ja peale vihmakindel, kuid hingav jope,» õpetab Kallast. «Vastavalt ilmastikule on võimalus kiirelt mõni kiht eemaldada või juurde panna ja nii saab tagada väga kiiresti mõnusa olemise +30 kuni –30 kraadini.»

Kui talvisel ajal aktiivselt liikuda, peab rõivaid valides jälgima, et jope ja püksid oleksid vihma- ja tuulekindlad, kuid laseksid siiski kehaniiskuse välja. «Stretšmaterjalist rõivad tagavad hea liikumisvabaduse. Ventilatsioonilukud kaenla all või külgedel pakuvad võimalust lisaventilatsiooniks. Mäesuusatamiseks või lumelaudamiseks pükse valides tasuks jälgida, et neil oleks pükste allosas lumesäärised, mis ei lase lumel saapa sisse sattuda. Jopel võiks olla lumepõll ja mäepiletitasku.»

Meie lumelaua videolooks valisime välja Dare2b suusapüksid, mis on neljasuunalisest stretš-materjalist ja tagavad hea liikumisvabaduse, samuti on need hea veekindlusega, hingavad ja lumesääristega. «Pehme fliisvooder on jalgade vastas mugavam kui nailonist vooder,» kiidab Kallast pükse.

Loe, mis tunne on esimest korda lumelauaga sõita, siit ning ära unusta vaadata ka meie videolugu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles