Viis instinkti, mida peaksid alati usaldama

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Oled sa vahel mõnes olukorras märganud, et kuskilt hiilib pinnale mingi tunne või mõte … See on su loomulik instinkt ning meil kõigil on need olemas. On teatud olukorrad, kus me peaksime eriti tugevalt oma sisetunnet usaldama.

«See tundub ohtlik …»

Meie sisetunne annab teada, kui miski ei tundu õige ja sel juhul on tark seda kuulata. Intuitsioon tugineb kõikidel kogemustel, mida oled elu jooksul läbi elanud ning aitab sul nende põhjal teha otsust, kuidas selles olukorras käituda ning kuidas see võiks lõppeda. Kui miski ei tundu turvaline, kui sulle tundub, et oled ohus, pigem loobu pea ees olukorda hüppamisest.

«See tundub õige!»

Seda tunnet koged sa elus ilmselt ka sageli. See tunne võib tabada sind kohtingul, ostes kodu või autot, asudes tööle uuel ametipostil. Ei mingit kahtlust – see on õige. Kui see nii tundub, ära kõhkle, kuula oma sisetunnet!

«See on miski, mis tuleb mul hästi välja.»

Mõni inimene võib esimest korda kätte haarata värvipintsli ning avastada, et maalimine tuleb tal välja väga hästi. Ja seda isegi juhul, kui ta pole kunagi maalida proovinud. Neil juhtudel tasub oma sisetunnet kuulata ning oma loomulikke andeid arendada. Kui sul miski hästi välja tuleb, tasub alati selle tegemist jätkata.

«Ma pean peatuma ja seda inimest aitama.»

Võib tulla moment, kus sa näed, et keegi vajab abi. Olgugi, et sa tema aitamisest otseselt midagi ei võida, tead sa, et pead teda aitama. Ära kõhkle. Peatu ja aita.

«Ma ei tunne end hästi.»

Kui sa tunned end väsinuna, masendununa, haigena, siis ära ignoreeri seda, mida keha sulle öelda püüab. Vajadusel mine ja küsi nõu arstilt ning ära korruta endale, et ah, see pole ju midagi, küll möödub.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles