Teadlased tegid kindlaks tõhusaima viisi, kuidas kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalulangetamine ja n-ö keelatud toiduainetest hoidumine võib olla üsna keeruline ettevõtmine. Nüüd on aga teadlased veendunud, et nad leidsid parima mooduse, kuidas kaalust alla võtta.

Nimelt tegid teadlased kindlaks, et parim viis kaalust alla võtmiseks on fotopäeviku pidamine. Uuringu juht, Alicante ülikooli teadlane Isaac Elías Kuzmar Daza selgitas, et inimestel on abi sellest, kui nad näevad reaalselt füüsilisi muutusi, edastab Daily Mail.

Uuringus osalejaid mõõdeti ja kaaluti iga nädal, samuti jälgiti nende kehamassiindeksit. Osalejatel paluti pidada toitumispäevikut, et oma edusamme jälgida. Iga nädal tehti osalejatest täispikkuses fotod, et muutused oleks veelgi paremini näha. 

Uuring kestis 16 nädalat ja selles osalesid 16–72aastased inimesed. 90 protsenti uuringus osalejatest pidasid uuringu perioodi lõpuni vastu; 71,3 protsenti neist jõudsid saavutasid soovitud kaalu ja 83,7 protsendil oli uuringu lõpuks väiksem vööümbermõõt. Teadlased leidsid, et vööümbermõõt oligi kõige motiveerivam muutus, kuna seda oli visuaalselt kõige paremini näha.

Teadlane Mercedes Rizo Baeza sõnas, et see mõjub väga motiveerivalt, kui inimene näeb, kuidas ta keha aja jooksul muutub. Suurem osa osalejatest tunnistas, et neid motiveerisidki kõige enam fotod oma muutuvast kehast, mitte mõni tervisemure, nagu kõrge kolesteroolitase, diabeet, südamehaigused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles