Eksperdid ennustavad: habe võib sel aastal moest minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Carell ja John Krasinski.
Steve Carell ja John Krasinski. Foto: Admedia, Inc/HFPA/AdMedia/Sipa USA

Kuigi juba mitu aastat on ennustatud, et habe võib peagi moest minna, siis nüüd väidavad eksperdid, et sel aastal võib see ennustus lõpuks ka tõeks saada. 

Ajaloolane Alun Withey viis läbi kolm aastat kestnud uuringu, millest selgus, et alates 2013. aastast on ennustatud, et habe kaob üsna pea moest. Withey täheldas, et kuigi inimesed on neid ennustusi uskunud, pole need siiani veel tõeks saanud ja habe on meeste seas endiselt väga populaarne, kirjutab Business Insider.

Sel aastal võib aga see ennustus lõpuks tõeks saada. Withey sõnul on tegemist ajaloolise mustriga ja tema andmete järgi peaks sel aastal habeme populaarsus märgatavalt kahanema. Withey ennustas, et habeme asemel võib populaarsust koguda hoopis «rangem ja siledam välimus», mis on juba paljude noorte meeste lemmik.

Seda trendi võis juba täheldada ka Kuldgloobuste jagamisel, kus paljud tuntud mehed olid oma habemed ära ajanud. Ent ei tasu muretseda, et habe täielikult unustusse vajub: viimasel paaril aastal moes olnud habemel on ajaloos oma kindel koht.

«Hipsteri või ka n-ö lumberjacki habe on kindlasti selle generatsiooni kõige trendikam habeme stiil,» märkis Withey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles