Kuidas vältida hilisõhtust näksimist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna õhtuti ainevahetus aeglustub, siis võib hilisel kellaajal söömine olla põhjuseks, miks hoolimata trennist lisakilod langeda ei pruugi või kaal hoopiski tõusma kipub.

Seega võib öisest näksimisest loobumine aidata kiiremini soovitud kaaluni jõuda. Idiva.com tõi välja mõned soovitused, kuidas hilisõhtul külmkapi tühjendamisele vastu panna.

Söö kõht täis

Seda aga päeva jooksul. Söö madala kalorsusega toite ning vahepalu, mis täidab kõhu kauemaks.

Pese hambad

Kõlab ehk veidralt, kuid nipp töötab. Paar tundi pärast õhtusööki pese hambad – siis enam ometigi ju sööma hakka?

Väldi ahvatlusi

Kui peaksid pärast õhtusööki välja minema, vali teekond, kuhu ei satuks ette lemmikkohvik, -kiosk või hot-dogi putka. Ahvatlus võib muul juhul vastupandamatuks osutuda. Samuti tasub vältida külmiku lähedust.

Helista sõbrale

Kui kiusatus osutub väga suureks, vii mõtted mujale. Helista sõbrale ning jagage uudiseid – see juhib mõtted toidult eemale. Võid endale ka muud tegevust leida – näiteks mängi lastega või vestle partneriga.

Ohjelda mõtlematut söömist

Vaatad telekat ning mõtted liiguvad küpsistele, millele järgi kohe lähed ning enne kui arugi saad, on karp tühi. Selle asemel vali ahvatlusele järele andes näiteks roheline tee või porgandipulgad. Väldi siiski lugedes või televiisorit vaadates näksimist, kuna alati kiputakse rohkem sööma, kui aju muule tegevusele keskendub. Tahtejõud aitab mõtteid koondada.

Vali jook

Kui ahvatlus on liialt suur, joo midagi. Enne uneaega võib nälja peletamiseks valida taimetee, vee, magusaineteta puuviljamahla või piima.

Õigel ajal magama

Liiga hilise kellaajani üleval püsimine võtab energiat, mille tõttu nõuab keha toitu. Mine õigel kellaajal magama, et vältida pärast õhtusööki näksimist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles