Üheksa õppetundi elus, mida mõistavad eelkõige tugevad naised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igaüks meist õpib elu jooksul nii mõndagi. Mõni arvab, et takistused, mis meie teele satuvad, on juhuslikud, kuid teised on veendunud, et kõik, ka väljakutsed, on saatuse poolt meile ette määratud. Nii, nagu me erineme teineteisest välimuse või mõtete poolest, erinevad ka meie õppetunnid, mis me elu jooksul omandame.

Huff Post pani kirja üheksa õppetundi, mida mõistavad eelkõige tugevad naised.

1. Armasta ja lase vabaks

Tugevad naised teavad, mida tähendab armastamine ja lahti laskmine. Alguses on armastusest ilmajäämine kohutav tunne. Mõtled endamisi, et kuidas on võimalik sellest üldse edasi liikuda. Tugev naine leiab selleks mooduse ja liigub oma eluga edasi. Ta teab, et elu ei jää seisma pärast seda, kui kallim või lähedane inimene on tema elust lahkunud. 

2. Julge riskida

Tugev naine julgeb teha seda, mis antud olukorras on tema silmis parim. Kui olukord seda nõuab, kolib ta kasvõi teise riiki ja alustab oma elu uuesti. Ta ei muretse ülemäära tuleviku pärast, sest ta on riskija. Ta teab, et riskimist ei tasu karta.

3. Kui kukud, tõuse uuesti üles

Tugev naine ei karda põrumist, sest ta on seda varemgi kogenud. Ta on varemgi ette võtnud midagi, mis nõudis aega ja pingutust, kuid mis ei andnud soovitud tulemusi. See ei heiduta teda, ta kogub end ja tõuseb taas. 

4. Koli oma vanematest eemale

Tugev naine teab, et kodust tuleks lahkuda võimalikult varakult. Ta teab, kuidas enda eest hoolitseda, isegi siis, kui pere on temast väga kaugel. Ta oskab oma vanemaid ja perekonda hinnata veelgi enam tänu sellele, et ta elab neist eemal.

5. Seikle oma mugavustsoonist väljapool

Tugev naine võib astuda ruumi, kus ta ei tunne mitte ühtegi inimest, ja kõndida seal ringi nii, nagu ta oleks ruumi perenaine. Tugev naine mõistab, et tuleb olla julge ka olukorras, mis tekitab esialgu ebamugavust. 

6. Leia üksindusest lohutust

Tugev naine mõistab, et inimesed tulevad tema ellu ja mingil hetkel võivad ka lahkuda. Ta on teistega koos olles õnnelik, aga ta ei tunne end ebamugavalt, kui ta jääb üksinda. Esialgu võib ta õnnetu olla, aga ta teab, et üksindus on tavaliselt ajutine.

7. Seljata oma suurimad hirmud

Ka tugeval naisel on omad hirmud, täpselt nagu teistelgi. Aga ta teab, et hirm võib olla ebaratsionaalne ja selleks, et hirmust vabaneda, tuleb see seljatada. Tugev naine on valmis astuma lennukisse, ka siis, kui ta kardab lendamist. 

8. Esita oma kehale väljakutseid

Tugev naine tunneb ja tajub oma keha hästi. Ta mõistab, et treening teeb tema keha vaid paremaks. Ta teeb hingamisharjutusi, venitab end ja toitub õigesti. Ta teab, mis on ta tervisele hea ja ta tahab elada veel pikka aega.

9. Unista suurelt

Tugeva naise unistused on alati suured. Ta tahab kuskile jõuda ja olla nii hea, kui ta vähegi suudab. Ta tahab palju saavutada ja väikeste sammudega liikudes ta seda ka suudab. Ta ei keela endale midagi ega ütle kunagi, et «see pole võimalik». Ta usub endasse ja liigub oma eesmärkide suunas. Tugevat naist ei takista miski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles