Toidud, mis peaksid mehest tegema parema voodikaaslase

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikaid peetakse kasulikkuse tõttu supertoiduks.
Mustikaid peetakse kasulikkuse tõttu supertoiduks. Foto: SCANPIX

Sel kuul teadusajakirjas The American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringust selgub, et mehed ei pea voodis parema soorituse nimel tingimata Viagrat võtma, piisab sellest, kui nad söövad marju ja tsitrusvilju.

East Anglia ja Harvardi ülikoolide teadlased viisid üheskoos läbi uuringu, milles osales 25 000 tervet keskealist meest. Meestelt küsiti toitumisharjumuste ja erektsiooni hoidmise kohta. Tegemist oli pikaajalise uuringuga ja meestele esitati samu küsimusi iga nelja aasta tagant, edastab Good Housekeeping.

Uuringu jooksul tekkis 35,6 protsendil meestest erektsiooniprobleeme. Ent teadlased täheldasid, et neil meestel, kelle menüü sisaldas antotsüaane, flavoone ja flavonoone, ei esinenud eriti probleeme erektsiooniga. Eelpool nimetatud aineid võib leida maasikatest, mustikatest, õuntest, pirnidest, tsitrusviljadest ja punasest veinist. 

Teadlaste sõnul on nende toiduainete poolest rikkalik dieet kasulik, kuna see aitab ennetada erektsiooniprobleeme. Lisaks õigele toitumisele soovitasid teadlased meestel ka viis tundi nädalas jalutamas käia. Kõige enam mõjutavad need toiduained just nooremaid mehi, kuid teadlased kinnitasid, et nende söömine mõjub hästi igas vanuses inimestele, sest need on kasulikud ka südamele. 

Kuigi uuringus osales palju mehi, tuleb öelda, et tegemist oli piiratud uuringuga: osalejad olid kõik valgenahalised mehed, kes töötasid tervisevaldkonnas. Seetõttu ei saa öelda, et tulemused kehtivad kõigi meeste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles