Parimad toidud, mida süüa vererõhu alandamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oad ja kartul.
Oad ja kartul. Foto: Vida Press

Kui vererõhk on liiga kõrge (üle 120/80) või kui soovid seda hoida madalamana, siis tasub esiteks üle vaadata oma toidulaud.

Woman’s Day loetleb toitusid, mida võiks kõrge vererõhuga inimesed sagedamini süüa. 

Söö korra päevas

Ube

Ubades on palju kiudaineid, magneesiumi ja kaaliumi, mis kõik aitavad alandada vererõhku. Kasuta oma toidus musti, valgeid, pinto ube ja aedube. 

Kakao

Toidud, mis sisaldavad kakaod, aitavad samuti vähendada vererõhku, sest kakaos sisalduvad flavonoidid parandavad veresoonte funktsiooni. Šokolaadis on liialt palju kaloreid, mistõttu peaks eelistama maitsestamata kakaopulbrit, mida võib lisada näiteks kohvi sisse. 

Banaan

Kaaliumirikas banaan aitab vähendada soola kahjulikku mõju vererõhule. Täiskasvanu vajab päevas ümmarguselt 4700 mg kaaliumi, millest üks keskmise suurusega banaan katab umbes 12 protsenti.

Söö paar korda nädalas

Kartul

Tublit kartulit on palju materdatud, ent tegelikult on ka selles palju kasulikku kaaliumi ja magneesiumi, mis aitavad kaasa normaalsele verevoole. Keskmise suurusega kartulis on umbes 160 kilokalorit. Vererõhku silmas pidades võib süüa nii valget, punast kui magusat kartulit, kuid mitte rasvas küpsetatult. Eelista keedu- või ahjukartulit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles