Miks on intelligentsematel inimestel raskem suhteid luua?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa oled ilus, tark, vaimukas. Ometi oled sa juba mõnda aega vallaline ning tundub, et see on püsiv seisund. Miks on intelligentsetel inimestel keerulisem suhteid luua?

1. Sa oled liiga analüütiline. Õige partner ei tähenda ainult sinu kehaga hästi kokku sobivad suguorganeid ja sa oled sellest teadlik. Targad inimesed kipuvad kohtingukaaslasi sageli üle analüüsima, mõeldes ette juba tulevikule, mõtiskledes, kuidas on kõige targem antud suhet arendada ning on sageli liiga kinni mõttes leida «õige» partner. Kõik see ei ole aga ilmtingimata muidugi halb.

2. Sa tead, et oled üksinda õnnelikum kui vale partneriga. Ka selles pole midagi häbiväärset – sa vääridki parimat! Seetõttu eelistadki sa pigem mitte valede inimestega koosolemisest loobuda, sest see oleks aja ja energia raiskamine.

3. Sa oled teadlik, et suhted lõppevad. See ei tähenda, et sa oleksid küüniline, sa lihtsalt tead, et see on karm tõde: enamik suhteid ei tööta. Tulemusena kipud sa teinekord liiga aeglaselt liikuma ning sul on probleeme pühendumisega. Aga õige partner on nõus sind ära ootama.

4. Intelligentsed inimesed võivad olla hirmutavad. Sa pole hirmutav mitte ainult endast rumalamatele, vaid ka võrdväärsetele inimestele. Nad võivad tunda ebakindlust, et sa oled edukas mõnes eluaspektis, kus nemad hakkama ei saa. Ka sina võid sama ebakindlusega heidelda.

5. Sa oskad end kaitsta. Mida arukam sa oled, seda rohkem oled sa teadlik võimalikest ohtudest igas situatsioonis ning sinna hulka kuulub ka deitimine. Sa püüad läheneda asjale külma närviga ning ehitad enda ümber sageli kaitsebarjääri, millest on raske läbi murda.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles