Õpetussõnad abielunaistele 1937. aastast: riietuge abikaasa rõõmuks kodus õigesti lahti!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on internet ja raamatupoodide riiulid täis erinevaid õpetusi, kuidas meest võrgutada. Kuidas aga omaenda abikaasat elevil hoida? Aastal 1937 andis ajakiri Life abielunaistele head nõu: et abikaasa õnnelik oleks, tuleks kindlasti kodus naisel õigesti lahti riietuda.

Manhattani sotsioloogiaprofessor Alan Gilbert viis toona läbi suisa kursuseid, et abielunaised õpiksid koduse lahtiriietumise peent kunsti. Ajakirjas avaldati ka manuaal, mis näitas, kuidas on asjale õige ja mismoodi vale läheneda. Modellideks olid kaks burleskitantsijatari, June St Claire ja Connie Fonzalu, kes demonstreerisid, et õige on riided ja sukad eemaldada daamilikult, mitte kleidis rabeleda.

«Head magamisharjumused on väga olulised ka siis, kui mesinädalate periood möödas on ning algab tavapärane elu,» kirjutati ajakirjas. Gilbert kinnitas, et on oma kursuse raames õigesti lahti riietuma õpetanud pea poolsada naist, kes kõik maksid õpingute eest 30 dollarit, mis on praeguses vääringus umbes 460 eurot. Gilberti sõnul lagunevad paljud abielud just seetõttu, et naine käitub magamistoas ja voodis liiga «argiselt».

Vaata lahtiriietumisõpetuse fotosid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles