Pane tähele: vead, mida tasuks pesu triikides vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti portaal Good Housekeeping pani kirja nõuanded, kuidas tuleks õigesti triikida, et mitte rikkuda oma riideid ja triikrauda.

1. Ära triigi liiga kuiva pesu

Kortse on palju lihtsam eemaldada materjalidelt, mis on kergelt niisked. Kui sa ei saa triikida pesu siis, kui see on just pesukuivatist tulnud või kui korjad asjad pesurestilt kokku, pritsi triikima asudes pesule veidi vett. Väga jonnakatest kortsudest aitab lahti saad aur.

2. Ära jäta õrnemaid materjale viimasteks

Triigi õrnemast materjalist asjad esimestena, kuna siis pole kuumus veel kuigi suur. Seejärel liigu edasi puuvilla ja linase materjali juurde.

3. Vali õige kuumus

Kui triigid asja, mis on valmistatud mitmest erinevast materjalist, vali selline kuumus, mis on mõeldud pigem õrnadele materjalidele. See aitab riiet paremini hoida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Ära pelga kasutada kraanivett

Kui vanemad triikrauad ei talunud kraanivett kuigi hästi, siis uute seadmetega seda probleemi enam pole. Kui sinu piirkonna vesi pole just erakordselt kare, siis võid julgelt kraanivett kasutada. Kareda vee puhul võiks segada kraanivett keedetud veega. 

5. Ära unusta puhastada oma triikrauda

Triikraua rauda või plaati tuleks regulaarselt puhastada, eriti kui näed, et sinna on midagi kinni kleepunud. Poodides on müügil spetsiaalsed vahendid, mis on mõeldud just triikraua puhastamiseks ja mis ei riku rauda ära. 

6. Ära pane triikrauda kappi enne, kui oled vee välja valanud

Kindlasti tühjenda triikraua veepaak enne, kui paned seadme ära. Sel moel ei saa üleliigne vesi triikraua sisemust kahjustada ega kusagilt välja lekkida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles