Värske isa tosin avastust

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanemaks saamine on põnev kogemus ning eluaja kestev seiklus. Kui majja saabub aga pisike tita, paneb see maailma uue nurga alt vaatama. Üks mees pani kirja tosin avastust, mis tema ellu isadusega saabusid.

  1. Su maja on surmalõks. Kõik, mis jääb su vöökohast allapoole, kas hävitatakse või kasutatakse tekitamaks vigastusi. 90 protsenti lapse «kasvatamisest» on tegelikult tema enneaegse surma ennetada püüdmine.
  2. Unest saab su uus erootiline fantaasia. Kaheksa tundi segamatut und on palju magusam kui vahuvann Monica Bellucciga. Vähemalt uneks on sul jõudu.
  3. Sa avastad oma iseloomus halbu külgi. Sa tunned end oma kuratlikus järeltulijas ära. See on justkui võlupeeglisse vaatamine. Asja hea külg: lõpuks sa saad aru, kui väga su vanemad sinu tõttu kannatasid.
  4. Sinust saab su tütre ideaal. Sinu kuju kannab su tütar mõtteis, kui ta kunagi hakkab endale meest valima. Kui sa tahad väärikat väimeest, pea seda meeles.
  5. Kõik ei allu su kontrollile. Kui ükskord beebi su käte vahelt põrandale kukub (ja see juhtub kindlasti), palvetad sa, et kõik oleks korras. Isegi, kui sa ei tea, kuhu suunas ja kellele oma palved saatma peaks.
  6. Sinust saab «halb võmm». Umbes kahe aasta vanuselt keerab su laps sind ümber oma sõrme. Kui sa tahad türanniast pääseda, pead sa õppima käskima ja keelama ning päevas tuhandeid kordi ei ütlema. See on ebameeldiv, aga keegi peab seda tegema.
  7. Su vaba aeg algab koos lapse uneajaga. Beebi on tööandja, keda ei huvita töö- ja puhkeaja seadus. Edaspidi pole sul vabu päevi või nädalavahetusi.
  8. Väike ei võrdu vaiksega. Ta võib kaaluda kõigest seitse kilo, aga kui ta on ärritunud, kõlab see kui sireenidekoor. Muide, mõned lastest norskavad. Väga valjult.
  9. Pole midagi halba selles, kui sa vaatad sama multikat poolsada korda järjest.
  10. Sa õpid terroristidega läbirääkimisi pidama. «Sa tahad minna välja? Ei, sa siiski ei taha. Kus su kindad on? Niisiis, sa ei kavatsegi riidesse panna. See on sinu mänguasi? Minu oma?» Kõik vestlused leiavad aset pehmel häälel, naeratusega ning kasutades palju hellitusnimesid.
  11. Tõeline õnn on olemas. Laps mitte ainult ei avalda oma tundeid siiralt, vaid see muudab sind nii õnnelikuks. Sa võid olla veendunud küünik, aga mõni su lapse sõna või tegu liigutab sind varem või hiljem pisarateni. Ja selles pole midagi häbiväärset.
  12. Sa oled hobune, nõõ!

Allikas: Bright Side

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles