Mees kirjutas anorektikust kallimale väga südamliku ja üllatava kirja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emma Stokesi elu hakkas kontrolli alt väljuma 2013. aastal, kui suri tema vanaema. Naisel oli tunne, justkui ta oleks «kõigest ilma jäänud». 25-aastane tantsuõpetaja pöördus treeningute ja väga range dieedi poole, et oma valust üle saada.

Ta veetis väga palju aega jõusaalis ja jälgis hoolikalt oma toitumist. Selle tulemusel kaotas ta üsna palju oma kehakaalust. Kui varem kaalus naine 58 kilogrammi, siis pärast kaalulangust kaalus ta kõigest 41 kilogrammi. Kuna tal oli üha vähem energiat ja ta keha justkui «kuivas kokku», oli naine sunnitud oma tööst loobuma, edastab Good Housekeeping.

Teismelisena oli tal probleeme buliimiaga, kuid nüüd hakkas tema kimbutama hoopis teine tervisemure – anoreksia. «Kui ma oli näljane, siis ma magasin rohkem, aga ei suutnud üldse süüa,» rääkis ta. «Elasin ema juures ja ta tegi mulle muudkui süüa, kuid ma olin väga jäärapäine ning kui olin otsustanud, et ei tee midagi, siis ma selle juurde ka jäin.»

Tema kallim, 26-aastane Chris Weir, vaatas kaks aastat pealt, kuidas tema armastatu hääbus ega osanud midagi teha. «Pere ja lähedased toetasid mind igati, kuid nad kartsid, et ma võin surra. Nad kõik tahtsid, et mul hakkaks parem,» rääkis Emma Stokes.

Ta üritas vahepeal ka abi otsida ja pöördus terapeudi poole, kuid sellest polnud talle kasu. Ühel päeval ta kukkus ja oli sunnitud haiglasse minema. Sellest korrast sai aga esimene samm tervenemise poole, sest aegamisi kasvas tal soov süüa.

Kui naine sai haiglast välja, ootas kallim teda kodus. Ta laskus Emmat nähes ühele põlvele ja ulatas naisele kirja. Kirja pealkiri oli «Miks ma tahan, et Emma täiesti terveks saaks!» ja kirjas oli välja toodud kümme põhjust:

«1. Ma tahan, et Emmal oleks võimalik lapsi saada – ta on fantastiline õpetaja ja saab lastega hästi hakkama! Temast saaks imeline ema!

2. Ma tahan näha, kuidas Emma järjekordse jooksuvõistluse lõpetab.

3. Ma tahan temaga koos mägedes ronida.

4. Ma tahan, et tal hakkaks parem, et ta saaks abiks olla teistele, kes paranevad.

5. Ma tahan, et tal hakkaks parem ja ta saaks veel paremaks tantsuõpetajaks. Ja inspireeriks veel paljusid.

6. Ma tahan tema peput tagasi!

7. Ma tahan, et ta näeks oma sisemist ja välist ilu.

8. Ma tahan, et ta oleks õnnelik – et ta elaks, mitte lihtsalt ei eksisteeriks.

9. Ma tahan, et ta näeks välja ja tunneks end hästi oma pulmapäeval – palun keera lehte.

10. Emma Victoria Stokes – kas sa abiellud minuga?»

Seejärel ulatas Chris kallimale kihlasõrmuse. Emma, kelle tervis oli juba tunduvalt parem, vastas mehele muidugi jaatavalt.

Naine ütles, et nüüd ta tahab terveks saada, et saaks abielluda. «Ma pean veel pingutama, et jõuda sinna, kus ma olla tahaksin. Aga ma teen jälle tööd ja minust saab ka jõusaalitreener. Ma tunnen end palju paremini. Mõned toidud hirmutavad mind endiselt ja see vist jääb alati nii,» tunnistas ta.

Emma ja Chris plaanivad abielluda augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles