ITK kutsub naisi emakakaela uuringule

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Ida-Tallinna Keskhaiglasse on emakakaela uuringule (PAP-analüüsile) vabu aegu juba lähipäevadeks. Naised on oodatud oma tervist kontrollima olenemata sünniaastast.

Haigekassa poolt saavad kutse sõeluuringule sel aastal naised, kes on sündinud 1961., 1966., 1971., 1976., 1981. ja 1986. aastal.

Uuringule saab registreerida Tõnismäe, Ravi tn ja Magdaleena üksuse registratuuris kohapeal ning helistades lühinumbril 1900.

Emakakaelavähi sõeluuringu eesmärk on ennetada emakakaelavähki haigestumist ning leida emakakaela vähieelsete seisunditega patsiendid ja emakakaela vähk võimalikult varases staadiumis.

Uuringule palutakse tulla naistekliinikusse, Ravi tn üksuse (Ravi tn 18) B korpusesse või Tõnismäe üksuse (Hariduse 6) naistenõuandlasse.

Muutuste korral analüüsi vastuses võetakse patsiendiga ühendust telefoni teel ning pakutakse võimalust tulla naistearsti vastuvõtule, et saada selgitusi leitu kohta, testida vajadusel suguhaiguste ja HPV suhtes ning teha lisauuringuid. Kui leitakse emakakaela või muu günekoloogiline halvaloomuline kasvaja, saab Ida-Tallinna Keskhaiglas teostada kõiki vajalikke uuringuid kasvaja suuruse ja leviku hindamiseks.

Eesti Haigekassas kindlustatutele on uuring tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles