Seksi 16 kasulikku toimet tervisele ja ilule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi sooviks välja näha ja end tunda noorema ja tervemana ning on valmis selle nimel väiksemaid või suuremaid summasid välja käima, kuid ilu ja heaolu saladus võib peituda kreemipurkide asemel hoopis seksis.

Seks on igal juhul nauding, kuid tõestatud on ka selle kasulik mõju psüühikale, kirjutas AolHealth.com. Järgnevalt on välja toodud 16 seksi hüve tervisele ja ilule.

Nooruslik ja terve nahk. Seks parandab vereringet, mis aitab hapnikul naharakkudeni jõuda ning tulemuseks on säravam jume – sellest ka seksijärgne õhetus. Regulaarsel seksil on kestev mõju ning võib anda noorema väljanägemise. Seks tõstab kollageeni tootmist, mis hoiab ära vanusega kaasnevaid pigmendilaike ja naha lõtvumist.

Tõstab immuunsust. Üks või kaks korda nädalas seksimine suurendab antikehade hulka, mis kaitsevad külmetuse ja viiruste eest.

Kaunid juuksed. Hormoonid ei mõjuta vaid libiidot, vaid ka juuste seisundit. Uuringute järgi peegeldub rahuldav seksuaalelu juuste tervislikus väljanägemises, kuna suureneb organismi võime toitaineid omandada.

Kvaliteetne sperma. Mitmed uuringud on näidanud, et tihti seksivatel meestel on arvukamalt spermatosoide ning suurem kvaliteetse seemnevedeliku osa.

Vähendab stressi. Kuigi stressi leevendamiseks on mitmeid teisigi viise, aitab selle vastu ka seks. Tegevuse käigus vererõhk küll tõuseb, kuid terve seksuaalelu aitab kokkuvõttes vererõhku ja stressi taset madalal hoida.

Tugevdab küüsi. Seksi vallandatud hormoonid, mis nahale sära annavad, tugevdavad ka küüsi, mis tähendab vähem lõhenemist ja murdumist ning püsivamat maniküüri.

Tugevdab südant. Seks aitab mehe eluiga tõsta. Uuringute järgi on vähemalt kaks korda nädalas seksivatel meestel väiksem südamehaiguste risk.

Korras nahk. Seks tasakaalustab hormoonide taset, mille tulemuseks on selgem nahk.

Hoiab naha niiskust. Seks parandab vereringet, mis omakorda aitab hoida naha niiskustasakaalu. Lisaks mõjub seks nahka puhastavalt, kuna higistamisel vabanevad poorid liigsest mustusest.

Toimib loomuliku valuvaigistina. Seksil vabanev oksütotsiin vähendab valu ning aitab eriti hästi peavalu vastu. Samuti kiirendab seks haavade paranemist.

Vähendab kaalu. Kuigi seks pole nii tõhus kaalu langetamise meetod, kui traditsioonilisem jõusaalis käik, võib see kilodest vabanemisel abiks olla. Aktiivne seks põletab keskmiselt 170 kalorit tunnis.

Vähendab vähiriski. Nimelt on uuringud näidanud, et 20ndates meestel, kes vähemalt viis korda nädalas orgasmi said, vähenes eesnäärmevähi risk kolmandiku võrra, vanematel meeste puhul langes tõenäosus kuus vähemalt 21 seemnepurske korral.

Hoiab hambaid tervena. Sperma sisaldab ohtralt tsinki, kaltsiumit ja teisi mineraale, mis hammaste lagunemisega võitlevad. Sagedane seks ei asenda küll regulaarset hambaarsti visiiti, kuid halba ta kindlasti ei tee.

Aitab uinuda. Pärast seksi uinumisele on lihtne seletus – selles saab süüdistada orgasmi käigus vabanenud hapnikku.

Tugevdab lähedust. Oksütotsiini teatakse «armastuse hormoonina», kuna aitab usaldust tõsta ja lähendab partnereid. Mida rohkem partnerid seksivad, seda enam hormooni eraldub ning üksteisele lähedasemana end tuntakse. Lisaks teeb oksütotsiin ka lahkemaks.

Paneb end seksikana tundma. Hea ja väga hea seksi üheks eristajaks on inimese enesehinnang. Kui end suurepäraseks peetakse, on seks lõpmatult parem. Samuti tõstab seks omakorda enesehinnangut.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles