Juristist ämmaemand: töö peab meeldima, see on põhiline!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist vist uuriks uue töökoha valikul tööandjalt palganumbrit, aga Pelgulinna sünnitusmaja ämmaemand Ave Orav (27), kel taskus ka juristi diplom, tuli seadusetundjast kõvasti väiksema palgaga ameti peale südamerahu nimel, kirjutas Naisteleht.
 

Poolteist aastat ämmaemandana töötanud naine ütleb, et on tegelikult tahtnud lapsest saati arstiks saada, kuid keskkooli ajal pika haiguse tõttu haiglaseinte vahel olles tekkis hetkeline vastumeelsus ja seetõttu valis ta ülikoolis juuraõpingud.

Neljandal kursusel juristina tööle asudes saabus aga peagi depressiooniga koos ka teadmine, et juura pole tema ala ja kuigi kõik survestasid, et kool tuleks ära lõpetada, sekkus taas saatus - rulluisutajate näol, kes Ave ühel täiesti tavaliselt alanud päeval asfaldile maha niitsid ja pikaks ajaks haigevoodisse kupatasid.

Seal järele mõeldes otsustas ta astuda meditsiinikooli ehk praegusesse Tallinna Tervishoiukõrgkooli, kuna selleks polnud vaja keemia ja bioloogia riigieksameid, mis tal keskkooli lõpus tegemata jäid.

Pärast vahetusõpilasena Soomes käimist otsustas Ave ikkagi juuraõpingud lõpetada, sel talvel pistab ta aga taskusse oma teise diplomi, ämmaemanda kutsetunnistuse, et jätkata südamelähedaseks saanud alal.

Ave märkis, et kuigi väga hea jurist saab väga head palka, ei leia ta endas motivatsiooni selle nimel rügada, kui töö ei meeldi - põhiline ongi naise jaoks see, et töö meeldiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles