Kontsakingade kandmine põhjustab vigastusi miljonitele naistele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuringu järgi on üle kolme miljoni briti naise kõrgete kontsakingade kandmisest tulenenud vigastuste tõttu arstiabi vajanud ja/või haiglasse sattunud.

Üleriiklik uuring hõlmas 3000 naist vanuses 18- kuni 65-aastat ning tulemused näitasid suurt hulka erinevaid meditsiinilisi probleeme, mis kõrge kontsaga kingade kandmisest tulenesid, vahendas geniusbeauty.com.

Kümnendikule osalejatest tähendas stiletode kandmine pahkluu vigastust või parimal juhul kõõluse välja väänamist, kõige õnnetumate puhul pahkluu või kederluu murdu. Kolmas variant oli kukkumine, millega kaasnesid peavigastused ning näo- ja hammaste kahjustused või randmeluu murd.

Selgus, et kaks kolmandikku briti neidudest on saanud kõrge kontsaga kingi kandes vigastada ning 89 neist kinnitas, et on kandnud jalavarje, mis õhtu rikkusid. 80 protsenti neist võtsid talumatu valu tõttu lõpuks kingad jalast.

Haavad aga paranevad ja nii kinnitaski kuus naist kümnest, et ei loobuks ebamugavate kingade kandmisest. Lisaks võiks 80 protsenti naistest osta kingad, mis pole päris parajad või tahtlikult väiksema suurusnumbriga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles