Naised räägivad: äge kohting lumes või kabelis

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Külmadel pimedatel talveõhtutel on õige aeg keskenduda kallimale ning korraldada mõnus õhtu teile kahele. Küsisime Eesti naistelt, millised on olnud nende kõige meeldejäävamad kohtingud. Kindlasti saad sinagi siit häid ideid, kuidas kallimat üllatada!

«Kunagi kutsus üks noormees mind kohtingule jäähalli. Kuna ma polnud juba aastaid uiske alla saanud, kujunes sellest naljakas ja lõbus ettevõtmine, mille tipuks jõime sooja kakaod. Muidugi tähendas see ka väga hädavajalikke ettekäändeid laadis «oota, ma pean su peale toetuma, sest muidu kukun!», mis tekitas paraja romantilise pinge, kui õhetavate nägudega jääl teineteise külge klammerdusime … See, et meie suhtest asja ei saanud, polnud küll hea esmadeidi süü, aga meelde on see jäänud sellegipoolest tänini.» (Karin, 31)

«Mulle meeldis väga piknik mererannas. See on küll natuke klišeelik, aga ilm oli ilus, üksildane rannariba, haarasime kaasa piknikukorvi … Väga mõnus oli istuda ja lobiseda. Ja veel, just praegustele talveilmadele mõeldes: kujuta ette vaatepilti, kus maas on lambanahk, piknikukorvis termos ja poolkülmunud snäkid. Pärast einet võib sooja saamiseks pidada maha väikese lumesõja. Igal juhul oleksin sellise kohtinguga väga nõus!» (Eeva, 28)

«Veidi pikemaajalise kallimaga on mu lemmikdeidikohaks ummikutes linn ja tema auto. See on nagu väike lisaaeg armsa inimesega eimillegi arvelt. Ja hiljuti käisime õhtusöögi ja kino vahel jõuluehteid ostmas. Kokkuvõttes ma karda ei ostnudki, aga väga huvitav oli näha teise maitset ja ostukäitumist, lisaks püüdis ta minu ees head nägu teha, et viitsib kirevas kaubanduses hängida.» (Mirell, 25)

«Minu üks ägedamaid kohtinguid oli surnuaias, kuna peikal oli varasemast meeles, et mulle meeldivad kabelid ja muu taoline. Läksime sinna jalutama, arvutasime plaatidelt vanuseid, imetlesime ilusaid kive. Keskkond oli super: väga vaikne, samas intiimne. Sellises keskkonnas olemine andis inimesest hea ülevaate – milline on tema maailmavaade ja suhtumine. Meeldejääv oli ka retk talvises metsas. Lihtsalt läksime matkarajal paari kilomeetri pikkusele jalutuskäigule, jõudsime RMK metsamaja juurde ja tegime lumes lõket.» (Ave, 24)

«Kõige ägedam deit oli vist siis, kui ta mulle töö juurde helistas: «Kas sa oled sel päeval vaba? Okei, väga hea, nüüd on sul plaanid, tulen sulle tööle järele.» Kuigi püüdsin küsida, mida ta plaanib, ta seda ei öelnud ja viis mind üllatusena kartidega sõitma. Väga äge oli – üllatus ja kohting ja kõik!» (Riin, 27)

«Meie käime mehega Lõunakeskuses «kohtingul». Lihtsalt korraks kahekesi kodust ära, kohv näppu ja kõnnime. Ühtlasi saab poes ära käidud.» (Liis, 36)

«Igasugused aktiviteedid on ägedad, aga mitte need, mis liigsest mugavustsoonist välja tirivad. Kuskile mingeid hüppeid tegema ei tahaks minna, mingit mulle ebahuvitavat sporti ka mitte. Üldiselt olen seda meelt, et kui inimestel klapib, on äge nii uisutamas, voodis kui ka loomaaias, aga kui teineteise seltskonnas midagi väga segab juba algusest peale, pole ka Noas (restoran) mõnus.» (Kaire, 31)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles