Lotomiljonärid, kes loopisid raha kiirelt tuulde

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Randall Benton/AP

Eile õhtul selgus, et Eesti sai esimese euroaja lotomiljonäri. Suurte võidusummade puhul hakatakse alati kiirelt spekuleerima, mida sellise summaga teha saaks. Kahjuks on olnud küllalt näiteid sellest, kuidas lotomiljonär on suure summa kiirelt ära kulutanud.

Business Insider tõi mõned näited lotomiljonäridest, kes said rahast kiirelt lahti.

  • Lara ja Roger Griffiths

Lara ja Roger Griffiths võitsid 2005. aastal lotoga 2,76 miljonit dollarit. Enne seda polnud nad peaaegu üldse tülitsenud, kuid suure summaga tulid nende majja ka suured vaidlused. Nad ostsid miljon dollarit maksnud maja ja Porsche. Kuus aastat hiljem süüdistas Lara meest selles, et viimane tunneb huvi võõra naise vastu. Selle peale võttis mees hinnalise auto ja sõitis minema. Nende 14 aastat kestnud abielu purunes, tulekahju hävitas nende kodu ja kogu raha oli läinud.

  • William «Bud» Post

Bud Post võitis 1988. aastal lotoga 16,2 miljonit dollarit. Kõigest aastaga suutis mees omale aga võlad kasvatada. Post on hiljem öelnud, et ta sooviks, et seda võitu poleks tulnudki. Endine kallim kaebas mehe kohtusse, nõudes poolt tema võidusummast. Posti vend arreteeriti, sest viimane palkas palgamõrvari oma venda kõrvaldama lootes, et saab raha endale. Post kulutas raha erinevate perefirmade peale, kasvatas omale võlgasid ja veetis aega ka vanglas. Nüüd elab ta 450-dollarise kuupalgaga.

  • Martyn ja Kay Tott

Martyn ja Kay Tott võitsid lotoga 5 miljonit dollarit, kuid kaotasid kahjuks lotopileti ära ega saanudki võitu välja võtta. Lõpuks õnnestus neil ametnikke veenda, et neil tõesti oli see pilet, aga kuna kaotatud piletist tuleb teada anda 30 päeva jooksul, sai nende võidusummast suurim välja võtmata lotovõit.

  • Sharon Tirabassi

Üksikema Sharon Tirabassi võitis 2004. aastal lotoga koguni üle kümne miljoni dollari. Ta kulutas oma võidusumma «suurele majale, uhketele autodele, disainerrõivastele, enneolematutele pidudele, eksootilistele reisidele, perele ja sõpradele». Umbes kümme aastat hiljem töötab naine uuesti bussijuhina ja elab üüritud majas. Õnneks pani Tirabassi osa summast kõrvale oma kuuele lapsele, kes saavad raha kätte oma 26. sünnipäeval.

  • Evelyn Adams

Evelyn Adamsil läks nii hästi, et tema võitis lausa kahel järjestikusel aastal – nii 1985. kui ka 1986. aastal. Tema võidusummaks oli 5,4 miljonit dollarit, kuid erinevate allikate andmetel mängis naine kogu raha kasiinos maha.

  • Gerald Muswagon

Gerald Muswagon võitis 1998. aastal 10 miljonit dollarit. Seitsme aastaga suutis mees kogu summa kulutada pidutsemisele ja alkoholile. Ta kahetses oma otsust raha raisata nii väga, et sooritas 2005. aastal enesetapu.

  • Suzanne Mullins

Suzanne Mullins võitis 1993. aastal lotoga, kuid selle asemel, et kogu summa korraga välja võtta, eelistas naine võitu kätte saada osamaksetena. Peagi olid naisel suured võlad ja ta kasutas oma väljamakseid 200 000-dollarise laenu tagatisena. Lõpuks otsustas ta alles jäänud summa korraga välja võtta, kuid laenu ta siiski tagasi ei maksnud. Laenufirma andis ta kohtusse ja võitis, kuid naisel polnud vara ega raha, millega võlga tasuda.

  • Ibi Roncaioli

Ibi Roncaioli võitis 1991. aastal lotoga 5 miljonit dollarit, ent ta ei öelnud oma mehele, kuidas ta seda raha kulutada plaanib. Kui tema abikaasa sai teada, et naine andis 2 miljonit dollarit salajasele lapsele, kes tal oli ühe teise mehega, mürgitas mees ta valuvaigistitega.

  • Denise Rossi

Kui Denise Rossi võitis lotoga 1,3 miljonit dollarit, otsustas tema, et ei räägi mehele sellest midagi ja andis lahutuse sisse. Tema abikaasa taipas, et midagi on toimumas, kuid oli sellest hoolimata lahutusega nõus. Kaks aastat hiljem leidis mees kirja, millest paljastus kogu tõde. Ta andis naise kohtusse selle eest, et naine oli oma lotovõitu varjanud.

  • Rhoda ja Alex Toth

Rhoda ja Alex Toth võitsid 1990. aastal lotoga 13 miljonit dollarit. 15 aastaga olid nad aga vaesed. Ajalehe Tampa Bay Times andmetel kuulutas abielupaar välja eraisiku pankroti, ent maksuamet esitas neile süüdistuse maksudest kõrvale hiilimise eest. Alex suri enne, kui asi jõudis kohtusse ja Rhoda istus kaks aastat vangis.

  • Callie Rogers

Callie Rogers oli kõigest 16-aastane, kui ta 2003. aastal võitis lotoga 3 miljonit dollarit. Kahjuks oli neiu liiga noor, et teada, mida rahaga peale hakata. Rogers sai kaks last ja kulutas raha pidutsemisele, puhkustele ja sõprade kinkidele. Hetkel töötab ta koristajana ja on võlgades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles