Juveelid punaselt vaibalt

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonini juveelide kuulsaid kandjaid.
Ruby Rose
Antonini juveelide kuulsaid kandjaid. Ruby Rose Foto: Antonini

Täpselt samamoodi nagu kõrgmood annab suuna sellele, mida iga päev kanname, saavad ka ehtetrendid alguse luksuslikest juveelikollektsioonidest. Millised on kaasaja ehted ja kuidas neid kanda, räägib Elustiilile väärika Itaalia juveelimaja Antonini brändisaadik Filippo Mercaldo.

Foto: Mihkel Maripuu

Filippo, sina tunned juveelimaailma kui oma taskut, tutvusta meile uusi moesuundi.

Juveelid pole moeehetega üldse sarnased – muidugi on siingi trendid, aga keegi ei loo vääriskividega hinnalist ehet sellisena, et see varsti moest läheks. Antonini on vana, väärikas juveelimaja. Me loome modernset ehtekunsti, kus saavad kokku filigraansed meistrioskused ja tänapäeva viimistlustehnikad. Näiteks harjatud moega pinnad on üks tänapäeva kulla märksõnu, kalliskividest mosaiigid, must kuld … Ka teemantide seas teevad ilma tumedamad toonid – must ja konjakivärv. Me töötame väga palju kulla, teemantide, hinnaliste vääriskividega, anname neile modernse vormi.

Millised on tänapäeva modernsed vormid?

Dünaamilised ja vabad. Pigem voolujoonelised ja orgaanikast inspireeritud kui jäigalt sümmeetrilised ja kandilised. Loomulikult käib tippklassi juveelide juurde filigraanne viimistlus ja disain. Me oleme väga palju tunnustust pälvinud just intelligentse ja omanäolise disaini ning stiili eest.

Juveelikandmise traditsioonid ulatuvad aristokraatide aega, mis on tänapäeval muutunud?

Nüüdisajas on vähem tseremoniaalsust, on voolav paindlik elustiil ning ehted peavad sellega kohanema. Ma usun, et üks Antonini suuremaid õnnestumisi ongi juveelid, mida saab kanda nii päeval kui öösel. Kuld, smaragdid, teemandid ja tõeline luksus veidi enam casual-vormis. Mulle meeldib mõte, et ehteid päriselt kantakse. Mis kasu neist oleks, kui juveelid kogu elu kapis mõnda harva ettetulevat suursündmust ootaksid!

Millega ehtemaailm sind ära võlus?

See on nii emotsionaalne ala! Mulle meeldib stiil, disain ja ilu selles valdkonnas. Tegelen Antonini brändi esindamise ja müügiga Baltikumis, kogu Euroopas, Venemaal ja Jaapanis. Eestis leiab meid Kuldanist. Reisin väga palju, kohtun erinevate inimestega ning seda ma naudin samuti.

Sul on siis hea vaatenurk märgata, mida eestlased armastavad.

Oi, juveelid on alati emotsionaalne ost, alati! Minu meelest need väljendavad rõõmu, armastust, õnne … Inimeste suured tunded on kõikjal sarnased. Eestlannasid, oleme tähele pannud, kõnetab sageli värvide aed – safiirid, smaragdid, ametüst. Uusi vorme ja tumedust, näiteks jõulist musta kulda osatakse samuti hinnata, mis näitab inimeste avatust ja stiilitunnet.

Mul endal ei ole lemmikvärvi ega -disaini, vastupidi – iga päev avastan uut ilu, töö ehetega inspireerib maailma avarama pilguga vaatama.

Mis on põhjus, miks kuulsused Antoninit armastavad?

Unikaalsus ja disaini orgaanilisus. Antonini on väga kantav, kohanev, kuid selgelt eristuv. Meil on ka ainueksemplaride kollektsioon, paljusid võlub teadmine, et tema ehet maailmas teist ei leidu. Meie ehteid näeb palju punastel vaipadel, suurtel galadel, aga neid kantakse sama palju iga päev. Ehe saadab inimest tema elus, ilu mõte, eks?

Kuidas hinnalised ehted omaniku leiavad – kingitusena?

Teemandid on ju alati naisele täiuslik kingitus! (Filippo naerab.) Aga üha enam on ka neid naisi, kes valivad ja ostavad oma ehted ise. Kalliskivid, vormid, viimistlus … see kõik peab tekitama õige tunde. Samuti ma usun, et kogu see energia, armastus, mis meistrid panevad luues ühe erakordse ehte sisse, on ka kandjale tunda. Ning ka sellele inimesele, kes ehet eemalt vaatab.

Foto: Mihkel Maripuu

Panama sõrmus, 750 ct valge kuld, topaasid, briljandid. 3540.-

Foto: Mihkel Maripuu

Matera XXL sõrmus, 750 ct kollane mattkuld, Pave konjakivärvi briljandid. 6950.-

Roma kaelaehe, 750 ct valge kuld proov, sinised safiirid, akvamariinid, kuukivid, peridoodid, briljandid. 8900.-
Roma kaelaehe, 750 ct valge kuld proov, sinised safiirid, akvamariinid, kuukivid, peridoodid, briljandid. 8900.- Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles