Külmakaitse kätele

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätehooldus külmal ajal.
Kätehooldus külmal ajal. Foto: PantherMedia

Hurraa! Ongi viimaks talv kohal, kuid ühtlasi saime korralikud külmakraadid krae vahele. Kus pakane esimesena hambaid näitab? Loomulikult käte kallal. Kuidas teha nii, et nahk ikka sile ja siidine püsiks?

Tihti krahmame kreemi järele alles siis, kui nahk käte peal juba kuivusest krõbisema hakkab. Kuid siis on hilja! Tuntavalt kuiv nahk on juba kahjustatud ning edasistele külmarünnakutele veelgi vastuvõtlikum. Palju parem mõte on igasugu jamasid ennetada ja kätehoolitsusega algust teha otsekohe! Järsud temperatuurimuutused, niiskus ja pakane koos on see kurikaval kombinatsioon, mis meie naha karedaks kraabib. Kontorite kütteperioodi kuiv õhk pole ka teab mis palsam …

Olen ise ideaalne külmavares-krõbekäpp, kuna hoolimata sellest, et ma tean pagana hästi, mida tuleks teha, läheb mul lihtsalt pidevalt meelest ära seda teha!

Siin on talvine kätehooldusgiid, mis toimib minusuguse udupea puhul, nii et äkki on abiks sullegi.

Foto: PantherMedia

Külvame kätekreeme. Hommikul jäid käpad kreemitamata? Pole hullu, kui ka kontoris on üks tõhus tuubike varuks. Ja trennikotis, käekotis, maal vanaema juures, rääkimata kodusest vannitoast. Käte kreemitamine on nauditav rituaal, mis võtab vaid mõne minuti – tee seda, kus iganes see meenub!

Kindlasti kindad! Piisab vaid ainus kord kindad suurest laiskusest pakases kätte panemata jätta ja seda saab kohe kätelt lugeda. Käpad ja peanupp tuleb soojas hoida! Külmast hullem on tuul – vaata, et see pealtnäha soojadest vanaema käpikutest lihtsalt läbi ei puhuks. Oma kõige tublimad käesoojendajad olen ise muuseas leidnud spordiosakonnast.    

Kodukindad? Peenemad daamid teevad kuulu järgi ka kodutöid kummikinnastes, kuid ise ma sellisele tasemele ei küündi ja ei tunne ka kedagi, kes nii teeks. Igasugu lodistamist tuleb ikka ette, trikk on lihtsalt selles, et käed tuleb pärast väga korralikult ära kuivatada.

Alasti küüned. Kõikvõimalik kunst ja geel küüntel on muutunud nii tüütult tavaliseks, et uus tõusev trend on hoopis täiesti loomulik küüs. Kuni 2 mm pikk, puhas ja hoolitsetud, aga aus ja alasti. Milline mõnu – küünehoolduseks kuluv aeg väheneb kümnekordselt. Ja üllatus-üllatus: ka meeste arvates pole olemas midagi seksikamat.

Ööteraapiad. Kui külm aga juba käte peal hambaid on proovinud, vajad tõhusamat tohterdamist. Parim trikk – kasuta käteõli ja tõmba ööseks kindad kätte. Hommikul sa ei usu ise ka, kui pehmed käed taas on.

Käed näost eemale. Paljudel inimestel on harjumus pidevalt nägu puudutada, silmi hõõruda, nina sügada, küüsi närida jne. Stopp! Kätel on tohutult palju pisikuid! Silmad, nina ja suu on kõik ju sinu väravad, kust lihtsamalt sisse saab, käsi näost eemal hoides püsid hulga tervem.

Foto: Martin Perens

IGAPÄEVANE PAI

Palmer'si uued shea-või ja kookose kätekreemid

Looduspuhtad tõhusad niisutajad healõhnaliste kreemide sees muudavad naha pehmeks ja kaitstuks ning leevendavad ka juba tekkinud ärritust. Imet teevad naturaalsed toor-shea-või, kookose-, magusa mandli ja Tahiti monoi õli ning E-vitamiin. Palmersi kreemid on vabad kahjulikest lisaainetest.

Puhas Loodus arnika ja oliivi kätekreem 2.81

Eesti oma ilusari sobib ideaalselt meie põhjamaa oludesse! Oliivikreem toidab nahka ja hoiab niiskustaset, arnika sobib naha taastamiseks ja kaitsmiseks.

Avon mesilasema piimaga kätekreem 3.50

Intensiivselt toitev kreem kahekordistab naha niiskustaseme ja jätab nahale mõnusa aroomi.

Organique Spa Therapies viinamarja kätekreem (tradehouse.ee) 11.-

Vananemisvastase toimega kätekreem uuendab ja niisutab intensiivselt nahka. Sametise tekstuurija magusa viinamarjalõhnaga.

Bottega Verde Aafrika Karite pähkli kätekreem 6.30

Rikkaliku koostise ja imehõrgu pähkliaroomiga kreem imendub ruttu ja jätab käed hästi siidiseks. Nii kaitsev kiht kui aroom püsivad kätel pea kogu päeva.

Decléor  hooldav kätekreem 12.30

Kiirelt imenduv kreem lõhnab hõrgult nagu Decléori ilutoodetele tavaks. Shea-või ja allantoniiniga, nahk püsib pikalt kaitstud, kuid kreemist tunnet nahale ei jää.

Shiseido Benefiance kaitsev-elustav kätekreem 55.70

Noorendav kätekreem, mis pühib minema kõik mured ühes – vananemismärgid, kuivuse ja külmast ilmast tingitud kareduse. Hüaluroonhape, Mukurossi ja Chlorella ekstraktid siluvad käed siidsiledaks.

Foto: Martin Perens

TÕHUS ABI

Sundãri neemipuu või lootose käteõli (sundari.ee) 17.-

Naturaalne õli niisutab ja toidab nahka sügavamalt kui ükskõik milline kätekreem. Neemipuu on tuntud kui apteegipuu, mida kasutatakse traditsioonilises ajurveeda meditsiinis just naha probleemide ravimiseks. Lootoseõli on sama niisutav, veidi magusama-tsitruselise aroomiga.

Iwostin taastav kätekreem (apteekides) 10.50

Tõhus taastav kreem glütserooli ja allantoiiniga kuivade ja lõhenenud käte hoolduseks – kiirendab marrasknaha taastumist, toimib kaitsebarjäärina ning pehmendab nahka.

The Body Shop kanepi intensiivpalsam 26.90

Toitev-taastav palsam silub ka kõige karedama naha nii kätel, küünarnukkidel kui jalgadel. Sisaldab ausa kaubaduse kanepiseemneõli Prantsusmaalt, niisutab ja tervendab.

Avon Care intensiivselt hooldav kätekreem 3.50

Jojoobiõli sisaldav sari on loodud spetsiaalselt kuiva ja väga kuiva naha kiireks raviks. Moisture Lock-kompleks säilitab naha niisutatuse 24 tunniks ja kaitseb käsi väga hästi külma eest.

The Body Shop mandli küüneõli 9.90

Mugava pliiatsi kujul saad õli kanda küünenahkadele ja küüntele. Peale seda lükka küünenahad korgiotsaga tagasi ja minimaniküür on valmis!

The Body Shop puuvillased kindad 12.90

Pehmed kindad on uskumatult tõhus trikk, mis intensiivistab niisutajate mõju. Õlita-kreemita käed ööseks sisse ja siuhti kindad kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles