Ema komme lasta pojal endale välja teha tekitab sotsiaalmeedias pahameelt

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Jaanuari teisel päeval postitas noor ema Nikkole Paulun Facebooki foto sellest, kuidas ta käis oma pojaga väljas söömas. Pildi juurde kirjutas naine pikemalt, et laseb korra kuus oma kuueaastasel pojal end taskuraha eest välja viia, et õpetada, kuidas peaks naisi kohtlema. Naise postitus on saanud väga palju vastukaja, millest kõik ei ole positiivne. 

Facebookis kulutulena levinud postituses kirjeldab naine, et käib korra kuus pojaga «kohtingul». Laps avab emale uksi, tõmbab talle tooli valmis, räägib oma päevast ja uurib, kuidas emal on läinud. Pärast maksab poiss ka õhtusöögi arve ja jätab teenindajale jootraha. Taskuraha selleks teenib aga tragi põnn kodutöid tehes.

Noor ema, kes muide oli ka tõsielusaate «16 ja rase» üks osalistest, on veendunud, et nii õpetab ta pojale, kuidas tuleb naist kohelda, kohtingule viia ja oma lugupidamist välja näidata. Näiteks panevad nad õhtusöögi ajaks telefonid eemale, räägivad oma tegemistest ja ema õpetab pojale lauakombeid. Nikkole usub, et nii õpib laps ka raha väärtust ja arvutamist, sest arve tuleb tal endal kokku liita. 

«Jah, ta on noor, aga ma arvan, et ta peaks õppima seda juba praegu,» kirjutas ema. «Laps ei ole kunagi liiga väike, et õppida, kuidas teisi – eriti naisi – austada. Mulle on see eriti oluline, kuna mind on koheldud väga halvasti. Tänapäeval on liiga palju mehi, kes ei tea, kuidas naisi lugupidavalt kohelda ja neid kohtingule viia. Hea on teada, et minu pojast sellist ei saa.»

Kuigi ema kavatsus oma pojale kombeid õpetada on kiiduväärt, laidetakse sotsiaalmeedias maha seda, et laps maksab kohtingute eest rahaga, mida ta peab teenima koduseid töid tehes. Lisaks arvustatakse naise arusaama, et kohtingul peaks üleüldse tasuma ainult mees – õiglasem oleks arve pooleks teha. 

Kriitikute sõnul on ebaõiglane õpetada, justkui ta oleks mees halb, kui ei taha oma raskelt teenitud raha kulutada naise peale. Kommentaarides kaitseb ema oma kommet sellega, et pojale väga meeldib ise arvet tasuda ja ema ei sunni teda kunagi seda tegema. Vaata postitust siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles