Kuus üllatavat moodust, kuidas naised meestele mõjuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed, kes kasvavad üles vähemalt ühe õega, suhtuvad naistesse sootuks teisiti kui mehed, kel pole ühtegi õde. Nende suu ei vaju imestusest lahti, kui naine palub neil prill-laua alla panna, ja nad ei hakka itsitama, kui näevad naise käekotis tampoone. Lisaks sellele on veel mitu huvitavat viisi, kuidas naised meeste elu mõjutavad.

1. Kui firma meessoost tegevjuhil on tütar, on firmas palgad võrdsemad

Uuringud on näidanud, et kui meessoost tegevjuhil on tütar, siis on selles firmas naiste palgad meeste omadega võrdsemad, kirjutab YourTango. See vahe ei pruugi suur olla – Taanis tehtud uuringust selgus, et kui tegevjuhil on tütar, vähenes firmasisene palgalõhe 0,5 protsendi võrra –, kuid see on siiski oluline edasiminek. Samuti selgus, et kui tütar oli pere esimene laps, siis oli firmasisene palgalõhe veelgi väiksem.

2. Kui mehel on tütar, siis ta ei toeta traditsioonilisi soorolle

Üks uuring tõestas, et need mehed, kel on vähemalt üks tütar, ei toeta traditsioonilisi soorolle. Tütarde isad ei usu, et naise koht on kodus pliidi taga, ja nad on tõenäolisemalt nõus sellega, et ka mehed peaksid kodus oma panuse andma.

3. Õega üles kasvanud mees aitab rohkem majapidamistöid teha

Sama uuring näitas sedagi, et õdedega üles kasvanud meeste poliitilised vaated kipuvad olema parempoolsed.

4. Mehed, kelle naised on kodused, võivad olla seksistlikumad

Teadlased on leidnud, et traditsioonilises abielus olevate meeste hoiak, tõekspidamised ja käitumisviis võivad olla sellised, mis õõnestavad naise rolli tööpaigas. Samuti ei toeta nad naise palgatõusu, hoolimata sellest, et naine on kvalifitseeritud ja edukas töötaja. 

5. Mehed, kes töötavad valdkonnas, kus on palju naisi, teevad rohkem kodutöid

Huvitaval kombel mõjub naiste domineeritud valdkonnas töötamine mehele nii, et ta tahab kodus rohkem panustada. See on igatahes hea uudis neile naistele, kes eelistavad diivanil istuda ja telerit vaadata. 

6. Kui pere peamine rahateenija on naine, siis teeb mees vähem kodutöid

Kahjuks on selgunud, et kui naine teenib mehest rohkem palka, siis pole mees kuigi huvitatud majapidamistööde tegemisest. 

Head naised, pange tähele, kuidas võib teie olemasolu mõjutada teid ümbritsevaid mehi. Keskenduge sellele, et see mõju oleks positiivne, kuna see muudab nii töö- kui eraelu paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles