Seitse toitu, mida täna süüa, et uueks aastaks õnne luua

naine.postimees.ee
naine.postimees.ee
:

Uue aasta esimesel päeval on paljudes kultuurides tavaks süüa midagi erilist, mis uskumuste järgi peaks mõjutama alanud aasta kulgemist.

Woman’s Day kirjutab, et uue aasta esimesel päeval saab toidunaudingutega tuua oma ellu rikkust, tervist ja õnne. Aga mida siis süüa?

Foto: Vida Press

Pikki nuudleid

Hiinas, Jaapanis ja teistest Aasia riikides on tavaks süüa pikki nuudleid, mis sümboliseerivad pikka iga. Kuna nuudleid ei tohi toiduvalmistamise ajal katki teha, on sealmail tüüpiline uue aasta toit mõni vokiroog. 

Foto: Vida Press

Maisileiba

Ameerika Ühendriikide lõunaosas on kombeks süüa aasta alguse puhul maisileiba, sest selle kollane värvus meenutab kulda. Selleks, et rikkus ikka majja jõuaks, lisatakse leiva sisse veel maisiteri, mis sümboliseerivad kuldmünte.

Foto: Scanpix

Granaatõuna

Türgis peetakse granaatõuna õnnetoojaks mitmel põhjusel. Esiteks sümboliseerib vilja punane värv inimsüda, mis tähistab elu ja viljakust. Teiseks tähistavad granaatõuna raviomadused tervist ning kolmandaks sümboliseerivad selle ümarad seemned majanduslikku õitsengut.

Foto: Vida Press

Ümmargusi vilju

Sõltuvalt maast ja kommetest on paljudes kohtades kombeks süüa uue aasta saabudes mingi kindel arv ümmargusi puuvilju. Filipiinidel peetakse maagiliseks numbriks 13, Euroopas ja Ameerikas 12, mis tähistavad kahtteist kuud. Ümmarguste puuviljade söömine peaks tooma majanduslikult hea ja magusa aasta.

Foto: Scanpix

Rohelist salatit

Ameerika rannikualas ja Lõuna-Euroopas süüakse rahaõnne nimel hoopis salatilehti, kapsast ja teisi rohelisi vilju, mis meenutavad välimuse poolest paberraha. Usutakse, et mida rohkem salatit süüa, seda rikkamaks võib saada.

Foto: Andres Teiss/Postimees

Sealiha

Mõnes riigis nagu Kuubas, Hispaanias, Portugalis, Ungaris ja Austrias sümboliseerib siga arengut, sest ta liigub ainult ette poole, mitte tagasi. Sealiha asemel süüakse ka seakujulisi küpsiseid ja muud toitu, millel notsu välimus.

Foto: Scanpix

Läätsi

Itaalias on populaarne uue aasta toit Cotechino con Lenticchie (rohelised läätsed vorstiga), sest läätsed meenutavad väliselt jällegi münte. Keetmise ajal läätsed paisuvad ja see tähistab omakorda vara kasvamist. Ungaris peetakse läätsi hea õnne toojaks, kuid seal süüakse neid pigem supi sees. 

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadaastavahetusEDUkombedraharikkussöögidsööktervistoittoitumineõnn
Samal teemal
Sisuturundus
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
Vaata ka videolugusid!
mood kolib suveks pärnusse!
Viimased uudised
VideoKõik
TervisKõik
ReisKõik
Horoskoop
Top lood
Top kommentaarid
48h populaarsemad teemad
PostimeesKõik
Elu24Kõik
MajandusKõik
SportKõik
TallinnKõik
NaineKõik
TarbijaKõik
MaailmKõik
ArvamusKõik
UudisedKõik
VIIMASED GALERIID
Arhiiv
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE