Nõuandeid, kuidas muuta vahuvein tõeliselt uhkeks peojoogiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahuvein ja šampanja on kahtlemata joogid, mis viitavad pidutsemisele ning tähistamisele. Tundub, et sellist uhket jooki ei peagi enam põnevamaks või pidulikumaks muuta, ent kui soovid seda teha, siis RedBook tõi mõned põnevad nõuanded.

Pane vahuveiniklaasi natuke värvilist suhkruvatti

See muudab joogi väga kelmikaks, sest suhkruvatt näeb väga armas välja ja kui valada selle peale vahuveini, sulab suhkruvatt ära ja alles jääb magus jook. Teine võimalus on see, et valad klaasi vahuveini ja paned selle peale veidi suhkruvatti «hulpima». Vaata näidist RedBooki lehelt!

Pane vahuveiniklaasi pallike sorbetti

Vala mahlajäätise peale vahuveini ja jägi, kuidas pallike veinis mõnusalt ringi ujub ning lõpuks ära sulab.

Pane vahuveiniklaasi peotäis granaatõunaseemneid

Telekokk Nigella Lawson nimetab granaatõunaseemneid alati juveelideks ja tõepoolest, need pisikesed seemned meenutavad punaseid rubiine, eriti siis, kui need ujuvad vahuveiniklaasis. Kui armastad granaatõuna kergelt hapukat maitset, lisa neid kindlasti oma vahuveinile, kuna need näevad väga efektsed välja.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Pane vahuveiniklaasi pisikesed mahlajääpulgad

Mahlajääd on väga kerge ise valmistada. Tee näiteks täna juba väikesed mahlajääpulgad valmis ja pista need vahuveiniklaasi ning vala neile vahuveini peale. Mahlajää hakkab sulama ja lõpuks on klaasis magus kokteil. Vaata näidist RedBooki lehelt!

Kaunista klaaside ääred suhkruga

Võib-olla mäletad oma lapsepõlvest, kuidas ema kaunistas morsiklaasid kastes neid korraks siirupi sisse ja seejärel suhkru sisse. See jätab mulje, et klaasi äär on lume või härmatisega ehitud.

Kasuta jäätunud marju, et vahuvein püsiks külmana

Selleks, et vahuvein ei läheks klaasis kiiresti soojaks, pista klaasi sisse mõned jäätunud marjad. Võid kasutada näiteks maasikaid, mustikaid, jõhvikaid või muid meelepäraseid marju.

Liisunud vahuveini saab «elavdada» rosina abil

Kui vahuvein on juba tükk aega klaasis olnud ja gaasid on joogist välja läinud, pane klaasi üks rosin. Rosin liigub klaasis üles-alla ja imab endasse joogis oleva süsihappegaasi ning laseb selle uuesti välja, mis muudab joogi taas kihisevaks.

Avatud jooki aitab kihisevana hoida lusikas

Ilmselt oled seda nõuannet kuulnud, aga seda tasub uskuda ja proovida – avatud vahuveini pudelisse võiks pista lusika, sest see aitab jooki kihisevana hoida. Kindlasti pane pudel külma, sest jahe vahuvein on maitsvam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles