Kaheksa «sõpra», kellest võiksid Facebookis loobuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Facebookist võib üsna kiirelt saada koht, kuhu on kokku koondunud sinu endised kolleegid, mehed, kellega oled mõnel peol vaid korra rääkinud ja naabrid, kes aastaid tagasi elasid su kõrvalkorteris. Olgem ausad, sa ei suhtle enam ammu nende inimestega, miks pole sa neist veel loobunud?

RedBook Magazine tõi välja kaheksa «sõpra», kellest võiksid pikemalt mõtlemata loobuda, sest nad ei muuda sinu elu kuidagi paremaks.

  • Eputaja

Esialgu võib ju olla tore, et saad vaadata tema uhkeid puhkusepilte ja jälgida, millistes uhketes restoranides ta söömas käib, kuid tegelikult võrdled sa end alateadlikult temaga ja tõenäoliselt tekitab see sinus negatiivseid tundeid. Loobu neist «sõpradest», kes tekitavad sinus tunde, et sul pole piisavalt hea ja ilus elu.

  • Vaidleja

Tead küll neid inimesi: nad kasutavad Facebooki kui vaba lava, kus saab oma arvamust avaldada ja teistega vaielda. Sel inimesel on sageli vastuolulised mõtted ja ta naudib seda, kui keegi hakkab talle vastu vaidlema. Poliitika, muusika või ka õhtusöögi valimine võib tema Facebooki seinal muutuda tõeliselt kuumaks aruteluks. Vabane temast.

  • Tõsielusarjastaar

Tema jaoks pole mingiks probleemiks kuulutada oma probleeme Facebookis, ta ei hoia end sugugi tagasi – vahel võib asi minna lausa nii kaugele, et tema ja ta kallim hakkavad Facebookis avalikult tülitsema. Vahel on sellist draamat tore jälgida, aga üldiselt on sellised asjad väga piinlikud.

  • Salapärane kodeerija

Väga tüütud on ka sellised inimesed, kelle iga postitus on kui hoolikalt läbi mõeldud kood, mis ei tähenda justkui midagi. «Ma olen nii vihane, ei suuda uskuda, et mõni inimene suudab nii teha.» On sellised postitused sulle tuttavad? Need tekitavad alati rohkem küsimusi, kui asi tegelikult väärt on.

  • Aktiivsed mängijad

Ilmselt oled sinagi saanud Facebookis sõpradelt kutseid mõnda toredat mängu mängima minna. Aga kas see pole sulle kunagi veidrana tundunud, et täiskasvanud inimestel on nii palju aega, et keset päeva mõnda mängu mängida? Need mängud tekitavad kahtlemata teatud määral sõltuvust, seega ära lange nende lõksu.

  • Üliagar lapsevanem

Tõenäoliselt on sinugi sõprade hulgas mõni isa, kes jagab julgelt fotosid oma lastest või mõni uhke ema, kes on iga lapse jaoks lausa eraldi albumi koostanud. Me mõistame – nad armastavad oma lapsi, aga laste fotode jagamine sotsiaalmeedias ei tee neist paremaid lapsevanemaid. Pigem vastupidi, kuna nad on oma lapsed internetti paisanud veel enne, kui lapsed saavad ise otsustada, kas nad üldse tahavad seda või mitte.

  • Ülemus

Kas sina oled oma ülemusega Facebookis sõber? Kui te kontoris just väga palju omavahel ei vestle, siis miks on ta su sõprade ringis? Väga tüütu on ju iga foto või postituse puhul mõelda, kas sa ikka tahad, et su tööandja seda näeks või loeks. Ehk oleks aeg see «sõprus» lõpetada.

  • Võõras

Kas sa saad ausalt öelda, et sa oled reaalselt (mitte läbi arvuti) rääkinud kõigiga, kes on sotsiaalmeedias su sõprade hulgas? Äkki oleks aeg teha väike puhastus ja eemaldada oma «sõprade» seast need, kes on tegelikult sinu jaoks võõrad. Hoia Facebookis vaid neid inimesi, kellega sa tõesti tahad kontaktis olla ja kelle sõprus tähendab sinu jaoks midagi. Võid kindel olla, et sa ei jää neid võõraid taga igatsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles