Aasta tagasi antud lubadused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Terje Telling

Iga aasta alguses anname endale lubadusi, kirjutab Terje Telling Osta.ee blogis. Lubadusi olla paremad – olla veel parem naine oma mehele ja ema oma pojale, teha rohkem trenni ning lugeda raamatuid, süüa tervislikumalt, leida rohkem aega lähedaste jaoks jne. Sõna «rohkem» ja «paremini» on alati nendes lausetes sees.

Kuidas on lood tegelikult?

Eelmise aasta alguses otsustasin endale mitte anda uue-aasta-lubadusi. Miks? Nende aasta alguses antud lubadustega kipub olema nii, et  nad vähimagi tähelepanu hajumise korral libisevad käest nagu heeliumiga täidetud õhupall, mis kohe taevalaotusesse hõljub, kui nöörist korralikult kinni ei hoia.

Tegelikult on see kõik üks suur pinnavirvendus, mingis mõttes alateadlik ühiskonna poolt pealesurutud normide täitmine. Olgem ausad, et see, kui Sa võtad 2 kg alla, loed lisaks mõne raamatu läbi, koostad endale uue treening- ja toitumiskava ei muuda Sind, tegelikku Sind, ei paremaks ega halvemaks. Sa oled see, kes oled. Sa oled piisav juba täna, just praegu, nii nagu Sa oled. Ei oma tähtsust, kas oled uhkes õhtutualetis peenel banketil või kodus diivanil hommikumatlis lohakas krunn kuklas ja kohvitass käes. Sa oled see, kes Sa oled. Sa oled piisav. Juba täna.

Kindlasti peavad elus olema eesmärgid ja püüdlused. Kuid need peavad olema sisemised ja sügavad ning lähtuma Sinu enda tõelistest vajadustest. Siin ei ole Egol kohta, kes tahab olla teiste poolt aksepteeritud, imetletud. Seetõttu ei olegi need Egost lähtuvad uue-aasta-lubadused tihtipeale jätkusuutlikud, sest algallikas, läte, on vale.

Esimest korda ei lubanud ma olla 2015. aasta alguses «rohkem» ja «parem». Ma ei saa öelda, et aasta oleks kuidagi sellevõrra kehvem olnud. Vastupidi. Mul on olnud suurepärane aasta. Mitmed kauaaegsed unistused täitusid just 2015. aastal. Suurim täitunud unistus on mu uus töö, mis on nii «minu» ja tegelikult sõna «töö» selles kontekstis ei tundu õige, kuna see, millega igapäevaselt tegelen, on puhas rõõm. Ma teen küll trenni regulaarselt, kuid patustan tihti magusaga (jäängi seda tegema), ega piira ennast söögiga. Ma ei ole kaugeltki täiuslik naine ega ema, ma teen vigu, kuid ma väga naudin neid rolle oma elus iga päev. Ma loen raamatuid, kuid kui kiiremal perioodil mõni kuu ei loe, siis pole hullu – loen kui aega saan.

Mida ma Sulle öelda tahan?

Ole rõõmus, õnnelik ja tänulik juba täna. Mõtle, mis Sina ISE tegelikult soovid, vajad ja tahad? Ära muretse kuvandi pärast, milline Sa teistele välja paistad. Tule oma seatud raamidest välja. Naudi! Naudi teel olemist ja teekonda ennast. Imelised asjad, inimesed ja situatsioonid tulevad ise Su ellu. Ole lihtsalt Elule avatud ja go with flow…

Ja… ära unusta, et Sa oled piisav juba täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles