14 märki, et ta kasutab sind vaid eksi unustamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On suhteid, mis on loodud armastusele ning mis kestavad pikalt. Samas on suhteid, mille ajendiks on midagi muud peale armastuse ja tavaliselt ei kesta sellised suhted kuigi kaua. Kuidas aru saada, et kallima jaoks oled sa kõigest n-ö lohutusauhind ja ta kasutab sind selleks, et eelmisest partnerist üle saada?

YourTango pani kirja 14 märki, mis näitavad, et kallim kasutab sind vaid eksi unustamiseks.

1. Ta on sinusse kõrvuni armunud ilma selge põhjuseta

Ära arva, et sa pole tema armastust ja tähelepanu väärt, aga kui te olete alles tutvunud ja ta juba väidab, et armastab sind, siis on ju asi veidi kahtlane. Kas ta on lausa öelnud, et sa oled tema jaoks see üks ja õige, kuigi teie tutvus on üsna värske? 

2. Suhe liigub edasi väga kiiresti ja samas väga aeglaselt

Tundub, et teie suhe liigub kohati lausa valguskiirusel. Avaldate teineteisele üsna agaralt armastust ja olete peaaegu kogu aeg koos. Samas on sul tunne, et sa õieti ei tunnegi seda inimest ja vahel tajud, et ta ei pühendu sulle nii palju kui võiks.

3. Teievaheline side pakub kas täielikku rahuldust või on see täiesti tühi

Kas ta on sinu jaoks alati olemas ja sa tunned, et temas on olemas kõik, mida sa partneri juures hindad? Jääb sulle mulje, et tal justkui polekski oma elu, sest ta pühendub ainult sinule? Kas oled mõnikord mõelnud, et kõik on liiga hea, et olla tõsi? Sa oled sisenenud ohutsooni. Samaväärselt ohtlik on seegi, kui tunned temaga koos olles, et oled üksi ja su elu on tühi.

4. Tajud, et endine kallim on tema jaoks kibe jututeema

Võib-olla ta on sulle korduvalt kinnitanud, et ta on eksist üle saanud, aga samas ajab see teema teda alati närvi. Võib-olla on ta lausa endast välja läinud ja öelnud, et ta endine kallim oli üsna õudne inimene.

5. Tundub, et ta tahab kindlasti oma eksi armukadedaks teha

Kui satute mõnele üritusele, kus on ka tema endine kallim, siis kohtleb ta sind kui printsessi ja justkui uhkeldab sinuga. 

6. Võib-olla ta ei varjagi seda, et eks on tema jaoks kinnisidee

Kas ta räägib sageli oma endisest suhtest? Kas tal on alles palju asju, mis eks talle kinkis ja mis meenutavad endist suhet? Kas ta on sinu õlal nutnud, sest tema süda on murtud? Ära saa asjast valesti aru - see pole mingi au, et ta on valinud välja just sind, et end taas jalule turgutada. Samuti ära arva, et sa suudad teda «parandada». Võid ju arvata, et kui ta ühel hetkel eksist üle saab, siis pöörab ta oma pilgu sinule, kuid suure tõenäosusega seda siiski ei juhtu. 

7. Te seksite väga palju

Loomulikult võib olla erinevaid põhjuseid, miks suhtes olevad inimesed armastavad seksida, aga kui keegi soovib eksist üle saada, siis on seks tema jaoks eriti tähtsal kohal. Ta kasutab seksi selleks, et oma mõtteid mujale viia ja loodab, et see aitab uue partneriga ehk mingitki sidet luua, mis aitaks tal unustada. Kui ta väidab, et on sinuga tõsises ja pühendunud suhtes, ometi ei soostu ta rääkima teemadel, mis on suhte seisukohast olulised, vaid eelistab kõike seksiga lahendada, siis võta seda kui ohumärki.

8. Eelmise suhte lõpp oli tema jaoks tõeline šokk

Kui inimene tajub, et suhe on juba ammu otsa saanud, siis tal on rohkem aega tegeleda leinamisega ja ta saab end valmistada ette selleks, et edasi liikuda. Kui tal pole aga aimugi, et asi liigub lõpu poole, siis võib lahkuminek tulla tõelise šokina. Võimalik, et ta pole veel piisavalt saanud oma endist suhet leinata.

9. Ta tahab, et te käituksite kui vanad armastajad, kuigi saite alles tuttavaks

Võib-olla ta on juba otsustanud, kummal voodipoolel sina võiksid magada või sunnib ta sulle peale nn siseringinalju. Ta räägib nii, nagu oleksite juba aastaid koos olnud, kuigi tegelikult olete alles tutvunud. Tal on endiselt meeles oma endine suhe ja ta on selle rutiiniga harjunud, sinu on ta mugavalt sellesse rutiini sobitanud.

10. Teil pole väga palju ühiseid asju

Muidugi mitte, sest te ju ainult seksite ja vaatate koos filme. Täpselt nii, nagu ta tegi seda oma endise kallimaga.

11. Tema huvi sinu vastu võib kiiresti hääbuda

Kas ta muutus ühel hetkel väga külmaks ja hakkas sinust eemale hoidma? Kas ta on tujukam kui varem? Kas ta käitub nii, nagu pelgaks püsisuhet? Ehk on hakanud talle kohale jõudma, mis tegelikult toimub ja ta ei saa aru, miks ta sind asjasse mässis.

12. Ta ei tunne ennast kuigi hästi

Inimestel on tavaliselt omad hobid, eesmärgid ja muud asjad, mis muudavad neid ainulaadseks. Pärast lahkuminekut võib kergesti tekkida tunne, et need asjad on muutunud või täielikult kadunud. Kui ta ei oska endast sulle midagi rääkida ja mainib vaid lahkuminekut, siis see on üsna selge märk, et ta on endaga sideme kaotanud ning sellises seisus ei tasuks uut suhet luua.

13. Sulle tundub, et sind võrreldakse kogu aeg kellegi teisega

Võib-olla ta ütleb sulle sageli, et sa teed üht või teist asja palju paremini kui tema eks või hõõrub ta sulle hoopis nina alla, et tema endine kallim oli mingis valdkonnas sinust parem.

14. Sul on tunne, nagu sa oleksid tema jaoks lihtsalt esimene ettejuhtuv kaaslane

See on väga ebameeldiv tunne, aga kui oled juba korra selle mõtte oma pähe lasknud, siis on raske sellest vabaneda. Kuula oma sisetunnet, üsna kindlalt ütleb see sulle, et peaksid sellest olukorrast põgenema. Kui oled juba oma aega ja tundeid temasse investeerinud, siis on väga raske minema kõndida, aga ära arva, et ühel hetkel hakkab ta sind armastama. Tee teile mõlemale teene ja lase tal üksi eksist üle saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles