Üheksa põhjust, miks endale just praegu aitäh öelda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me oleme harjunud teisi inimesi tänama, aga on oluline endale meelde tuletada, et ka iseendale tuleb aeg-ajalt aitäh öelda. Inimesed, kes end hindavad, on õnnelikumad ja elavad paremat elu.

Bright Side toob välja üheksa lihtsat põhjust, miks sa peaksid endale just praegu aitäh ütlema.

1. Mõnikord kahtled sa endas ja oma elus. Sa võid päevi järjest tunda end õnnetuna ning kahelda selles, mida sa teed ning kas sa teed seda kõike õigesti. Ja tead, mis? See on normaalne. See tähendab, et sa oled ikka veel avatud arengule.

2. Sul on töö. Pole vahet, mida sa teed või palju teenid. Sul on, mida süüa, kus magada, mida kanda. See ei pruugi olla su unelmate töö, aga ära muretse. Oluline on, et sa oled iseseisev ja vastutad, nii et selle eest patsuta end julgelt.

3. Sul on aega teha midagi, mida sa naudid. Isegi, kui see tähendab vaid voodis lebamist ja lemmiksarjade vaatamist.

4. Sa oled millestki huvitatud. Olgu see muusika, lugemine, reisimine, võõrkeeled või langevarjuhüpped – sul on midagi, millesse sa võid tundideks kaduda.

5. Sul on paar lähedast sõpra. Inimesed sageli muretsevad sõprade arvu, mitte suhete kvaliteedi pärast. Meil kõigil on vaja sõpra, kellega me saame jagada oma kõige privaatsemaid mõtteid, kes rõõmustavad meie edu üle ja toetavad, kui meil on raske. Ning kellega me saame lihtsalt koos vaikida.

6. Sa lubad endal elu nautida. Olgu see meeliülendav lemmikbändi kontsert, uus raamat või vahuvann, sa naudid seda kogu südamest!

7. Sa oled endaga aus ja tunnistad, kui kõik ei lähe nagu plaanitud. Ja sa tegeled olukorra parandamisega.

8. Sa pole enam see, kes sa olid varem. Sa õpid uusi asju, arened inimesena, muudad midagi oma elus. Ja, mis peamine, sa suudad hinnata, kas su tulemused on paremad kui enne või on asjad pööranud halvemuse poole.

9. Sa oskad unistada. Jah, sa oskad. Sel pole mingit seost eesmärkide seadmisega või plaanide realistlikkusega. Unelmad on emotsioonid ja nad ei peagi olema realistlikud. Me teame, et miski pole võimatu – mõned asjad võtavad lihtsalt kauem, et tõeks saada:)

Iseenda tänamine on lihtsam kui tundub. Proovime kõik iseend tänada: nii oma õnnestumiste kui ebaõnnestumiste eest, võime eest olla elus ja õnnelik. Oleme tänulikud, et me oleme need inimesed, kes me oleme. Proovi, märkad vahet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles