Naised, kes paistsid 2015. aastal tõeliselt silma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence, Ruby Rose, Serena Williams.
Jennifer Lawrence, Ruby Rose, Serena Williams. Foto: FotorCreated/Scanpix

2015. aasta pakkus naistele nii raskusi kui ka helgemaid hetki. Paljud naised astusid julgelt oma õiguste eest välja ja võitlesid selle nimel, et naised ning mehed oleksid võrdsemas seisus. 

Huff Post tõi välja mõned naised, kes jäävad 2015. aastast eriti hästi meelde.

Jennifer Lawrence, näitleja

Jennifer Lawrence on korduvalt sõna võtnud soolise võrdõiguslikkuse teemal. Selle aasta alguses kirjutas ta avameelse kirja, milles tõstis esile Hollywoodi palgalõhe probleemi.

Jennifer Lawrence (AFP)
Jennifer Lawrence (AFP) Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Amal Clooney, inimõiguste advokaat

Mõned teavad Amal Clooneyt kui näitleja George Clooney abikaasat, kuid tegelikult on ta palju enamat. Ta võiks aja maha võtta ja nautida A-kategooria staari abikaasaks olemist, kuid selle asemel on ta otsustanud oma karjääri jätkata: ta õpetab Columbia ülikoolis, tõmbab tähelepanu maailma kriisipiirkondadele ja kõige selle juures on ta alati ääretult elegantne ning stiilne. Tõeline eeskuju!

George ja Amal Clooney (Scanpix)
George ja Amal Clooney (Scanpix) Foto: SCANPIX

Tu Youyou, teadlane

Tu Youyou üheks peamiseks uurimisvaldkonnaks on malaaria ja selle eest tunnustati naist sel aastal ka Nobeli preemiaga. Enne preemia võitmist ütles ta: «Teadlaste kohustuseks on võidelda kõigi inimeste tervishoiu eest.»

Tu Youyou (Scanpix)
Tu Youyou (Scanpix) Foto: SCANPIX

Ruby Rose, modell ja näitleja

Ruby Rose on palju populaarsust kogunud seriaalis «Orange Is The New Black», kuid lisaks sellele on tegemist naisega, kelle jaoks ei oma seksuaalsus mingit tähtsust ja seda mõtet on ta üritanud ka laiemalt jagada. Rose tahtis ka MTV muusikaauhindade jagamisel sel teemal sõna võtta, kuid saate edastajad ei lasknud seda teha. Ruby Rose on LGBTQ kogukonnas väga oluline naine.

Ruby Rose (AP)
Ruby Rose (AP) Foto: ANTONIO CALANNI/AP

Adele, laulja

Adele väärib tunnustust selle eest, et ta tuletab meile (veel kord) meelde, et edu saavutamiseks ning muusika müümiseks ei pea olema sale ega välgutama oma rinda. Adele pole kunagi panustanud ka suurtele PR-kampaaniatele, vaid ta laseb muusikal enda eest rääkida. Kuigi ta on meeletult edukas, on ta endiselt suutnud jääda vaoshoituks ja pole lasknud populaarsusel end muuta.

Adele (Kuvatõmmis)
Adele (Kuvatõmmis) Foto: Kuvatõmmis

Malala Yousafzai, Nobeli preemia võitja ja hariduse eest võitleja

Malala Yousafzai võitis eelmisel aastal Nobeli preemia ja on kõige noorem inimene, kes on sellise tunnustuse saanud. Ta võitleb selle eest, et noortel tüdrukutel oleks igas riigis võrdne võimalus haridust omandada ja samal ajal on ta ka ise alles õpilane (ta on kõigest 18-aastane). Selle aasta oktoobris tuli välja film «He Named Me Malala».

Malala Yousafzai (Scanpix)
Malala Yousafzai (Scanpix) Foto: SCANPIX

Serena Williams, tennisist

Serena Williamsit võib ilmselt nimetada võitmatuks tennisistiks. 2015. aasta oli tema karjääris väga edukas aasta ja ajakiri Sports Illustrated nimetas ta aasta sportlaseks. Lisaks edukale karjäärile väärib märkimist seegi, et Williams on ka kehakuvandi teemal sõna võtnud ning on paljudele noortele naistele eeskujuks.

Serena Williams (AFP)
Serena Williams (AFP) Foto: CLIVE BRUNSKILL/AFP

Amy Schumer, koomik

Amy Schumer on väga julge naine - sel aastal paistis ta silma sellega, et ei pidanud paljuks palgatõusu küsida (erinevatel andmetel tõusis ta palk pärast filmi «Nagu hunnik õnnetust» märkimisväärselt) ja poseerida peaaegu alasti Pirelli ülipopulaarses kalendris. 

Amy Schumer (Scanpix)
Amy Schumer (Scanpix) Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles