Veel kümme soovitust, kuidas parandada tervist

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastalõpp on aeg mõelda, kuidas saaks lihtsalt oma eluviisi tervislikumaks muuta. Siin on mõned BuzzFeed Healthi soovitused, mida võiks kuulda võtta.

  1. Mine tund aega varem voodisse. Nii paljud stressiga seotud sümptomid taanduvad unepuudusele. Proovi rohkem magada, mine voodisse tund aega varem ja vaata, kuidas sa end pärast seda tunned.
  2. Jälgi oma kehahoiakut. See on eriti oluline inimestele, kes töötavad sundasendis. Hoia õlad taga ja selg sirge.
  3. Kõnni alati treppidest. Selle asemel, et lifti või eskalaatorit kasutada, mine trepist. See on üks lihtsamaid trikke, kuidas päeva füüsilist aktiivsust «varastada».
  4. Valmista toidud pühapäeva õhtul ette. See säästab nädala sees aega, aga on ka suurepärane viis hoida toidulaud tervislik.
  5. Ära söö kontorilaua taga! Isegi, kui sa lõuna ajal saad vaid 20 minutit lauast eemal olla, siis värske õhk parandab su tuju ja produktiivsust.
  6. Vali nädalasse mõned alkoholivabad päevad. Kui sa tead, et nädala lõpus kisub vineseks, siis ütle ära klaasist veinist ülejäänud päevade õhtusöökide kõrval.
  7. Kui sa lisad kohvisse või teesse suhkrut, siis püüa sellest loobuda. Kui loobuda ei suuda, siis püüa esialgu kogustki vähendada. See on lihtne viis päevast suhkrutarbimist vähendada.
  8. Valmista rohelisi smuutisid. See on kiire ja kerge võimalus, kui sa tunned, et ei saa piisavalt juur- ja köögivilju.
  9. Söö rohkem kodus, kasuta ära ülejäägid. Kodus tead sa täpselt, mis su toidus leidub ning kui valmistad natuke rohkem, on järgmine päev õhtusöögiga hooletu.
  10. Võta kaasa suur veepudel. Endaga veepudeli  kaasas kandmine on lihtne viis tagamaks, et tarbid päeva jooksul piisavalt vett. Püüa vältida plastikpudeleid ning eelista roostevabast terasest või klaasist pudelit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles