Kümme lihtsat trikki, mida saad oma tervise heaks iga päev teha

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

BuzzFeed Health on kokku korjanud palju häid nippe, kuidas saad iga päev midagi kasulikku enda keha ja tervise heaks ära teha.

  1. Tuju halb? Nuusuta apelsini! Uuringud on näidanud, et apelsinis sisalduvad õlid aitavad tõsta tuju ning vähendada ärevustunnet.
  2. Söö teadlikult. Lühidalt öeldes on teadlik söömine rahulikult laua taga istumine ja toidu nautimine. Pane käest telefon, ära vaata telekat, joo rohkem vett, tunneta toidu head maitset, söö lemmikuim asi kõige viimasena, ära kiirusta.
  3. Tilgake lavendliõli enne und. Tilguta lavendlilõhnalist aroomiõli padjapüürile, enne kui voodisse lähed. See toob rahuliku une.
  4. Niidita hambaid. Hammaste niiditamine on suuhügieeni tähtis osa ning viimased uuringud on isegi näidanud, et niiditamine aitab ennetada südamehaigusi.
  5. Hoolitse oma silmade eest. Iga 20 minuti järel tõsta pilt ekraanilt 20 sekundiks ja puhka silmi, vaadates kaugustesse.
  6. Võta aega mediteerimiseks. Isegi kui see on ainult kümme minutit, on sel ajal, mil sa istud, rahuned, teadlikult hingad, sinu tervisele tohutud boonused.
  7. Venita. Sa ei pea olema joogi, et venitusharjutuste plusse nautida. On palju harjutusi, mis on lihtsad ja efektiivsed.
  8. Mine peatus varem maha. Kui sa lähed tööle rongi või bussiga, mine peatus varem maha ja kõnni. Nii saad rohkem värsket õhku ja päevane sammukogus tõuseb tublisti.
  9. Harjuta end taimeteid jooma. Igaks hädaks on olemas sobilik taimetee. Roheline tee on hea alternatiiv kohvile, kummelitee aitab unel tulla, piparmünditee aitab seedimist.
  10. Pane nutiseade käest. Katsu tugevalt vähendada nutiseadete kasutamist pärast tööaega. Sa ei pea telefoni kontorist lahkudes välja lülitama, aga proovi mitte olla ekraani külge kleepunud, kuni on aeg magama minna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles