Justin Petrone: kõige magusam aeg aastas

Justin Petrone
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Petrone
Justin Petrone Foto: SCANPIX

Detsember on meie laiuskraadil kõige pimedam, aga ka kõige magusam kuu. Iga lapse hommik algab kohustusliku päkapikusussiga. Poed on täis šokolaadi-, piparkoogi- ja kommikarpide virnu kõrvuti glögi ja mandariinidega, perede õhtud mööduvad küpsetades ja glasuurides.

Nii on see kõikjal Põhja-Euroopas: talve tipp toob kaasa magusavajaduse ja selle helde rahuldamise. Kui ma tudengina Taanis elasin, ruttasin igal hommikul ärgates oma ühiselamu lähedale pagarikotta. Üks vanem (ja paksem) kaastudeng oli mind selle ukse juurde juhatanud, öeldes, et just siin on linna parimad saiakesed.

See oli mu elus esimene kord, kui hakkasin tõsiselt kaalus juurde võtma. Lisaks kaneelirullidele avastasin teise armastuse – šokolaadipiima. Mu sõltuvus oli väga tugev, kõndisin ringi, poolik pakk näpus, ja mõtlesin, kust saaks järgmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles