Mida teha, kui teie seksisoovid ei ühti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kallimate seksisoovid ei pruugi ajastuselt kohe üldse klappida, millel on mitmeid põhjusi ja õnneks ka lahendusi.

Võib ette tulla, et ühel partneril on kogu aeg tahtmine seksida, kui teine on pigem «teeme-seda-kord-nädalas» tüüpi või soovis kallim varem iga päev armatseda ja nüüd enam mitte. Mis kõige hullem, enamik paare ei oska seda ette näha, kirjutas FoxNews.com.

Suhte algus võib olla petlik, kuna uue inimesega koos on alati põnev. Nii võibki värske partneri puhul jääda mulje, et ta on väga suure seksuaalse ihaga, kuigi tegelikkuses ei pruugi ta seda olla.

Suhe areneb, aastad mööduvad ning ühel hetkel saab selgeks, et lood pole enam sugugi nagu varem – mitmetel põhjustel. Seksuoloog ja suhete ekspert Logan Levkoff selgitas, et paaride sobimatu seksiisu on tavaline nähtus, kuna mehed ja naised erinevad füsioloogiliselt ning avastavad seksi erimoodi, mis peegeldubki libiidos.

Probleemide põhjuseks võivad olla ka järgnevad tegurid.

Aeg. Kahe inimese vaheline seks võib kuumana püsida väga pikka aega. Samas võib kirg aastatega maha jahtuda. Lahkhelid tekivad, kui jahtumine toimub erinevas tempos.

Tervis. Teatud tervisemured võivad põhjustada muutusi libiidos – sealhulgas depressioon, ravimite manustamine, hüsterektoomia (emaka eemaldamine) ja muu.

Armastuse/seksi klapp. Kui tema tahab rohkem üht ja sina teist, tekib paratamatult probleeme. Seda eriti juhul, kui partnerite mõistes on armastus ja seks lahutamatud.

Probleemide puhul tuleks eelkõige teineteisega suhelda, rõhutas seksuoloog. Rääkige partneriga, millal kummagi seksisoov kõige enam avaldub ning püüdke teha kompromisse, et mõlemad pooled võidaksid.

See võib tunduda hirmutav, kuid ei pea seda olema. Pidage mõlemad partneriga märkmikku, kuhu saate kirja panna, mil kõige enam seksida soovite ning planeerige kuupäev, mil märkmeid võrrelda. Kui vähegi õnneks läheb, näete mustrit kusagil kattuvat.

Igal juhul võib ülesmärgitu olla aluseks vestlusele, mis aitab teil seksiks sobivaid aegu leida, kui see ka väheke kauplemist vajab.

Levkoffi sõnul on äärmiselt oluline ka meeles pidada, et suhtes tekkiv kriitika või seksuaalsed küsimused tuleks alati sõnastada positiivses toonis.

See võib jällegi esmapilgul keeruline tunduda, kuid meeles tuleks pidada, et tegemist on sinu partneriga, keda armastad ja usaldad ning kellega soovid kokku jääda. Võid proovida mõtted algul üles kirjutada ning enne partnerile rääkimist need endale ette lugeda, et laused vähem võõrastavad tunduksid.

Samuti selgitas seksuoloog, et teine pool võib tunda end süüdi partneri huvi kadumises. Tema sõnul on oluline selgitada, et küsimus on sinus endas, kuid soovid seda lahendada.

Olukord pole kindlasti lihtsate killast ning kiired lahendused puuduvad, mis ei tähenda aga, et suhe oleks hukule määratud. Tuleks meeles pidada, mis teid kokku viis ning teineteise suhtes kannatust varuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles