Maailmas on 145 naissoost miljardäri

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theranose asutaja Elizabeth Holmes on üks neist edukatest naistest, keda võib nimetada miljardäriks.
Theranose asutaja Elizabeth Holmes on üks neist edukatest naistest, keda võib nimetada miljardäriks. Foto: SCANPIX

1995. aastal oli maailmas kõigest 22 naist, keda sai nimetada miljardärideks. Tänaseks on jõukate naiste hulk kasvanud ja naissoost miljardäre on kokku 145.

See arv tuli välja UBSi ja PricewaterhouseCoopersi ühisest uuringust. Veel selgub uuringuraportist, et kuigi meessoost miljardäre on maailmas rohkem, jõuavad naised miljardäri staatusesse meestest veidi kiiremini, kirjutab Marie Claire.

Samas võib raportist välja lugeda, et suur jõukus ei pruugi kaua püsida: kui 1995. aastal oli maailmas miljardäre 289, siis tänaseks on neist väga jõukad vaid 126 inimest. Raporti järgi on enamik endistest miljardäridest oma vara kaotanud maksude ja halbade ärialaste otsuste tõttu, samas on neidki, kes on näiteks ära surnud. 

Uuringus analüüsiti 1300 inimest, kes tegutsevad 14 erinevas valdkonnas, mis moodustavad 75 protsenti maailma miljardäride jõukusest.

Maailmas on hetkel 1202 meessoost ja 145 naissoost miljardäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles