Uuring: üle poole abiellunutest on mõelnud lahutusele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled abielus ja sa oled vahel mõelnud lahutusele, kuid pole midagi ette võtnud, siis sa pole oma mõtetega üksi. Brigham Youngi ülikooli juures tehtud uuring näitas, et üle poole abieluinimestest on vähemalt korra mõelnud lahutusele.

Uuringust võttis osa 3000 ameeriklast vanuses 25-50. Kuigi üle poole abielupaaridest olid lahutusele mõelnud, olid nad siiski õnnelikud, et polnud nende mõtete järgi tegutsenud, kirjutab Glamour.

53 protsenti osalenutest tunnistas, et nemad on ühel hetkel abielu jooksul tundnud, et nende suhe on tõsises kriisis. 25 protsenti vastanutest ütles, et nad on viimase kuue kuu jooksul mõelnud lahutusele ja 28 protsenti sõnas, et on sellele mõelnud korra minevikus. Kuna paljud lahutusele mõelnud inimesed ei olnud oma abielu siiski lahutanud, annab see lootust, et ka raskustest on võimalik üle saada.

Kui paaridelt küsiti, mida nad arvavad sellest, et on kallimaga kokku jäänud, ütles vaid üks protsent osalenutest, et nad kahetsevad seda. 11 protsenti inimestest sõnas, et neil on selles osas segased tunded. Peaaegu üheksa vastanut kümnest olid õnnelikud, et olid kallimaga kokku jäänud ja nende õnnetunne oli samal tasemel kui neil, kes polnud lahkuminekule kordagi mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles