Kas purunenud suhte ülessoojendamisel on mõtet?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on üsnagi ebaloogilised olevused. Vaevalt, et võtaksime uuesti peavalurohtu, millest eelmisel korral sugugi abi polnud, küll aga oleme valmis sukelduma uuesti suhtesse, mis on ühe korra juba täiesti läbikukkunud.
 

Mõne aja möödudes pärast valulikku lahkuminekut võib taas tekkida igatsus eksmehe järele. Ühel juhul püüab alateadvus kustutada su mälust kõik halva, mis lõppenud suhtega kaasnes - nii hakkab sulle peagi tunduma, et kõik polnudki sugugi nii halb või oli lausa suurepärane, kirjutab Woman.ru.

Teisel juhul saab valdavaks tunne, et üksinda on lihtsalt liiga raske kõige sellega hakkama saada, mida tegite vanasti kahekesi. Lisaks võib juhtuda, et hakkad uskuma oma sisetunnet, mis ütleb, et eksmees ongi tegelikult See Õige...

Kuid mida arvavad teisest katsest psühholoogid?

Taas ülessoojendatud suhe on määratud hukule, kui:

  • alustad uuesti pelgalt seetõttu, et kardad jääda üksi
  • loodad oma partnerit lõpuks ometi muuta
  • kisud ikka ja jälle lahti vanu haavu, hõõrudes partnerile tema eksimusi nina alla
  • partner väljendab nõusolekut muuta seda, mis osutus lahkumineku põhjuseks, kuid ei võta selle suhtes midagi konkreetset ette - teisisõnu, tema sõnad ja teod räägivad taas eri keelt

Kui sinu puhul on tõesed vähemalt kaks-kolm punkti, ja eriti siis, kui nimekirjas figureerib viimane põhjus, tasub veel kord põhjalikult kaaluda, kas samasse ämbrisse tasub ikka kaks korda astuda.

Kõik võib õnnestuda, kui:

  • tundsite mõlemad lahus olles igatsust
  • lahus veedetud aeg kulus teil mõlemal sellele, et endas selgusele jõuda ja mõista, mida peaks muutma - selle asemel, et süüdistada juhtunus ennast või partnerit
  • oled aru saanud, et suudaksid päris edukalt ka üksinda eksisteerida ega torma suhet taastama vaid selle nimel, et igapäevast elu lihtsustada
  • tunnete mõlemad seksuaalset tõmmet ning teie vahel on elektrit
  • kujutate mõlemad selgelt ette oma ühist tulevikku ja teete ühiseid plaane
  • naudite teineteise seltskonda
  • te ei tegele pidevalt süüdlase väljaselgitamisega
  • saad võitu armukadedusest ega püüa tagasi saadud meest kõikvõimalike vahenditega kinni hoida

Viis sammu suhte õnnestumise nimel:
 

Ära satu eufooriasse!
Kergendus, et enam ei pea ihuüksinda päevi õhtusse veeretama, võib saada äraleppimise järel valdavaks emotsiooniks. Kuid käed rüpes vanamoodi jätkates võid peagi avastada, et uudsuse võlu on suhtest kadunud, taastatud tunded kaotanud oma sära ning oma koha on taas sisse võtnud hall argipäev. Nii olete mõne aja pärast suure tõenäosusega tagasi samas punktis, kus ennegi. Et seda ei juhtuks, tuletage meelde, mis teid lahku viis ning töötage selle nimel, et seda rohkem ei juhtuks.

Tehke oma järeldused
Enne üheskoos edasiminekut tasub ausalt läbi analüüsida küsimus, miks suhe eelnevalt ebaõnnestus. Mis oli varasemas suhtes hästi ja mis halvasti?

Arutage muutusi
Leppige kokku, mida kumbki teist peab muutma, et varasemad probleemid enam uuesti ei korduks. Ärge unustage arutada ka seda, millal te muudatused sisse viite. Määrake kindlad tähtajad - vastasel juhul võib juhtuda, et kumbki nõustub partneri ettepanekutega, kuid ei vii neid kunagi reaalselt ellu, leides põhjenduseks miljon vabandust.

Vaadake, kuidas teie plaan toimib
Mõne aja möödudes vaadake üle, kuidas vastastikku sõlmitud kokkulepped töötavad. Kui ei tööta, püüdke kahekesi selgeks teha, milles on probleem.

Ole valmis andestama
Andke teineteisele aega, et hakata uuesti usaldama ning lõpetage ära minevikule keskendumine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles